zaterdag 31 december 2005

9350 km in 2005 en kortere cranks in de nieuwe Quest

Op de teller staan nu 8750 kilometers. Dit is afgelegd in de Quest. Met de Mango heb ik begin 2005 nog 600 km gefietst, totaal dus 9350 km.
Half maart krijg ik mijn nieuwe Quest. Het wordt dus tijd om de uitrusting daarvan te gaan bepalen. Omdat mijn rechterknie bij de lange afstanden in het najaar en de winter soms wat hinder oplevert, denk ik erover kortere cranks te laten monteren in de nieuwe Quest. Ymte van Velomobiel kan ze leveren in 165, 160 en 155 mm. De standaardcrank is 175 mm en deze kan verkort worden naar 152 mm. Ik denk er over om 160 of 165 mm cranks te laten monteren. Volgens Ymte heeft dit geen consequenties voor de tandwielen voor en de derailleur achter. Ik overweeg een SRAM X0 achterderailleur in combinatie met de bijbehorende gripshift te nemen.
M.b.t. de verlichting kijk ik naar de LED lamp Wilma of de HID lamp Edison van Lupine. Harry Lieben heeft inmiddels een Wilma aangeschaft en is daar heel blij mee. De beide Trelocks geven goed licht, maar mijn handicap, het kijken met maar één oog, geeft mij aan aanleiding om meer licht aan boord te nemen.
Over ruim een maand ga ik, net als met de Mango, weer een verkoop bij opbod van mijn huidige Quest organiseren.