dinsdag 24 april 2012

Munzo tilting trike ......

Vanmiddag gaat de reis met de Quest naar Naarden. Bram Smit van Fast Forward Ligfietsen heeft me uitgenodigd om op een juist gereedgekomen Munzo tilting trike te komen rijden. Flinke regenbuien hangen boven de einder in de richting waar ik naar toe moet. De racekap gaat erop. Dat blijkt een goede keus, enkele buien lozen hun vracht precies boven me.

In Naarden smult Bram eerst van de nieuwe Risse Astro 5 demper. De definitieve versie bevat enkele verfijningen die Bram zeer aanspreken. Hij gaat 'm direct in zijn Mango inbouwen.

Na de koffie gaan we rijden met de Munzo. Bram zegt dat het voelt en rijdt als een tweewieler. Oops, dat ben ik wel totaal verleerd. Tweewielers zijn voor mij als één-ogige fietser een gevaarlijk soort fietsen. Ik zie geen diepte en vergaloppeer me vooral op langsrichels. Bram stelt me gerust, daar heeft een tilting trike totaal geen last van. De eerste meters zijn wat onzeker, maar stapvoets rijden is al voldoende om rechtop te blijven rijden. Met de Bebop pedalen die Bram er even op heeft gezet klikt het makkelijk en snel in én uit. Na het eerste blokje om stelt Bram voor om achtjes te gaan draaien.
Dat blijkt wonderwel te lukken en Bram maakt een video opname. Hij nodigt me uit om volgas de bocht te nemen. Dat is me een brug te ver. De angstige richels waarmee ik op een tweewieler onderuit zou gaan, neemt de tilting trike met speels gemak. De beide achterwielen volgen feilloos en in een wonderbaarlijk mooie balans het prima sturende aangedreven voorwiel.

De vraag komt natuurlijk op, waarom gaat Wim rijden met een Munzo tilting trike. Nou, de aap moet maar uit de mouw.
Ik ga een supersnelle stroomlijn combineren met een tilting trike en een K-drive. Het is nog in een pril stadium, maar de eerste stappen zijn gezet. Bram gaat een proefmodel van de trike bouwen die aan de voorkant heel laag zal zijn. Dit kan mede dankzij de K-drive. De voorkant moet ook laag zijn om een groot voortandwiel te kunnen gebruiken.
Jan Reus, de man van de kappen, gaat de stroomlijn bouwen.
Tijdlijn, denk aan een jaar vanaf nu.