zaterdag 12 oktober 2013

Bike Motion en Velox3


Vandaag rijden Jan Geel, Cees Roozendaal en ik naar Utrecht om Bike Motion te bezoeken. Helaas kan Matthijs Leegwater niet mee in verband met zijn heel ernstig zieke moeder. Matthijs heeft via Vredestein voor de toegangskaarten gezorgd, hartelijk dank daarvoor.

De indruk van vorig jaar, heel veel van hetzelfde, wordt direct weer manifest. Toch zijn er voor ons als fietsliefhebbers veel leuke dingen te zien. Mooi gemaakte fietsen van bamboe en onwaarschijnlijk mooi gemaakte carbon frames. En vind je carbon nog niet mooi genoeg, dan zijn er van het merk Van Nicholas titanium fietsen die in het museum of Modern Art thuishoren. We kijken bij Shimano naar de elektrisch geschakelde derailleurs. Kost voor een setje vanaf € 2000,- maar schakelt flitsend snel en betrouwbaar.

Opvallend zijn de tientallen stands met prestatieverhogende drankjes, gels en repen. Cees snoept er rijkelijk van en slaat de lunch maar over. Hij arrangeert een aantal 'gelletjes' en repen zodat ie komende zondag tijdens de wedstrijd Lelystad-Enkhuizen-Lelystad weer over een geheim wapen kan beschikken.

We gaan bij Schwalbe langs, constateren dat de Nederlandse vertegenwoordiger ons vriendelijk te woord staat, maar veel kennis over hun eigen producten treffen we er niet aan. 'Vouwbanden lopen lichter dan draadbanden' wordt ons uitgelegd. Nou beste Schwalbe meneer, lees deze blog er maar op na, het is precies andersom.

Traditioneel drinken we koffie op de BBB stand. De eigenaar van BBB woont vlak bij Jan, vandaar.
Een enorme aandachttrekker op de BBB stand is de Velox3. Uiteraard staat Sebastiaan Bowier, de huidige wereldrecordhouder met 133,8 km/u, op de stand. Sebastiaan ontwerpt voor BBB verschillende producten. Het weerzien is hartelijk en we praten bij. Sebastiaan zal niet meer deelnemen aan de recordwedstrijden in Battle Mountain. Hij gaat, uiteraard op het hoogste niveau, mountainbiken.
Even later wordt Sebastiaan geïnterviewd op een groot podium. Zijn collegae van BBB fluisteren mij in het oor dat Sebastiaan daar een 'bloedhekel' aan heeft.

Inmiddels is bekend dat David Wielemaker, de ontwerper van de eerste twee Veloxen en ook van de VeloTilt, Velox4 gaat ontwerpen.