zondag 5 december 2010

Vliegerfoto en Lomax

Eerder gebruikte ik een foto van Fort Krommeniedijk. Deze foto was gemaakt door Ramon Pallarés uit Zaandijk. De foto was gemaakt met een vlieger. Uiteraard had ik hem eerst gevraagd of ik de foto mocht plaatsen. Gisteren kreeg ik een sfeervolle foto van ons dorp De Woude waar onze stolp, niet toevallig, mooi opstaat.
Vanmorgen laat Ramon weten dat ie vanmiddag in de omgeving van De Rijp gaat fladderen. Mooi om hem te ontmoeten en te kijken hoe dat gaat.
Ik ga eerst met de Quest een rondje Schermer, langs Alkmaar en Schermerhorn. Bij de drie Schermer molens bel ik hem op. Hij is net klaar met fotograferen in De Rijp en Graft. We spreken af in Groot-Schermer. Als ik sta te wachten komt een echtpaar in een LoMax, dat is een Eend in een sportwagen vermomming langszij. 'Hoeveel PK zit daarin' vraagt mevrouw. 'Niks mevrouw, ik ben de motor' antwoord ik. Ze klimt uit de fraaie bruine bolide om het gele wereldwonder van nabij te bekijken. De beide inzittenden ogen door en door koud. We praten wat over onze voertuigen waarna ze zich met hun dikke lederen kledij weer in de LoMax wurmen.
Ramon is inmiddels aan komen rijden. We praten uitgebreid over vliegerfotografie en Ramon laat zien hoe het werkt. De camera is een Panasonic LX5 met Leica lens. Het is inmiddels zwaar bewolkt geworden en er wordt niet meer gefotografeerd.
We spreken af koffie te drinken op De Woude. Ramon is verbaasd dat ik al enkele minuten na hem ook op De Woude ben.
Ramon belooft terug te komen om foto's te maken als De Woude onder een mooi sneeuwdek ligt.
Goed idee en hartelijk dank Ramon.