zondag 26 juli 2009

Rondje Schermer en Beemster

Vanmiddag, als Marian een uurtje slaapt, kan ik er even uit om een rondje te fietsen. Het is licht bewolkt, vooral sluier bewolking, een heerlijke 23 gr. C. en een windje 4 Bft uit het zuidwesten. Het wordt een rondje Beemster en Schermer. Eerst maar eens naar De Rijp. Er zijn opvallend veel fietsers onderweg, zoveel dat ik steeds moet remmen en veel om fietsers aan het slalommen ben. De Rijp lijkt wel ingeslapen, mogelijk zitten er veel mensen voor de Tour de France voor de buis of zijn zelf aan het fietsen. Wel loopt er een oude dame met rollator midden op de weg. Na een keer claxonneren gaat ze als een haas aan de kant.
Het fietspad naar Midden-Beemster is ook heel druk en de traditioneel hoge snelheden zitten er nu niet in. Weer valt me op dat de dikke Schwalbe Super Moto achterband met ruim 40 km/u veilig over de bruggetjes rolt, geen spoor van dribbelen. In Midden-Beemster is de kermis aan de gang dus moet ik door het dorpje mijn weg zoeken.
Hoewel ik even het plan had om naar Volendam te rijden, trekt de drukte in het dorp me nu niet. Daarom blijf ik op de Oostdijk van de Beemster. De fiets en dus ik worden nog steeds gehinderd door een soort zagend, raspend geluid onder uit de fiets. Kees en ik hebben er al verschillende keren naar gekeken, maar een definitieve oplossing hebben we nog niet gevonden. Kees heeft de kettingbuis een stuk naar achter geschoven, maar dat belemmert het goed schakelen van de achterderailleur. Mogelijk is toch het kettingwieltje zelf de oorzaak.
Via Oosthuizen rij ik richting Schermerhorn en Alkmaar. Als ik voor een sanitaire stop op de Westdijk van de Schermer sta, staat de Quest er wel heel mooi bij. Ik maak met de Canon een paar foto's die te zijner tijd, bij de volgende verkoop, wel weer van pas komen.
Na 49 kilometer ben ik weer terug op het eiland en laaf me aan een koel biertje.