zaterdag 21 januari 2006

Parka, boerenkaas en hond snijdt Quest

Het The North Face jack dat ik bij Smitveld kocht blijkt niet in orde. De rits loopt steeds vast. Ze hebben geen alternatief, daarom vanmorgen eerst naar Kompas in Heerhugowaard. Daar hebben ze gelukkig wel de goede spullen en ik koop een The North Face Mac Murdo parka. In Lapland waar ik eerdaags naar toe ga vriest het overdag meer dan 30 gr. C. dus zijn er maar weinig compromissen te sluiten m.b.t. de kleding.
Vanmiddag weer een keer naar Midden-Beemster om een paar kilo rauwmelkse boerenkaas te scoren. Het is de hele morgen prachtig zonnig weer. Op het moment dat ik in de Quest stap is het bewolkt en ziet de lucht er dreigend uit. De wind is krachtig, zo'n dikke 4 Bft uit het westen. Ik ga eerst even langs de zaak in Uitgeest. Het is er gezellig druk, ik drink een glas water en ga richting het pontje in Akersloot. Na de pont fietst het heerlijk licht. Omdat de temperatuur rond 10 gr. C. is loopt alles lichter en loopt de snelheid makkelijk op tot boven de 45 km/u. Hoewel de Quest niet veel last heeft van tegenwind, gaat het met wind in de rug toch makkelijker.
In de Beemster geef ik wat nadrukkelijker gas en in no-time lees ik 51 km/u op de computer af. Dat gaat heel lekker.
Bij boer Groot aan de Rijperweg koop ik 2,5 kg rauwmelkse extra belegen boerenkaas en 2 flessen yoghurt. Op de heenweg had ik mijn wielrenjasje met lange mouwen aangehouden, eigenlijk te warm. Bij de kaasboerderij trek ik het jasje uit en vertrek ik met alleen een normaal wielrenshirt met korte mouwen en mijn Newline hesje. Het regent nu en het is echt fris. Stevig doortrappen dus maar.
Opvallend is het grote aantal ganzen dat in het weiland langs het fietspad naar de pont in Akersloot aan het fourageren is. De dieren hebben me al op honderden meters afstand in de kijker en lopen en bloc verder het weiland is. Die beesten hebben tenminste ogen in hun kop. Dat ontbreekt helaas bij die andere beestensoort 'mens' genoemd soms hinderlijk, zoals even later zal blijken.
Na de pont, ik ben de enige klant aan boord, rij ik door de plaats Akersloot richting Limmen. Van links komt een rode Opel Corsa. Een oudere mevrouw heeft drie grote honden achterin en rijdt schuinlinks voor me. Ze moet me in haar rechterbuitenspiegel kunnen zien. Dat dat niet het geval is blijkt even later. Ze slaat zonder richting aan te geven rechtsaf en snijdt me volledig de pas af. Ik rem hard, claxonneer en schreeuw:'Richting aangeven, trut'. Een langs de weg staande mevrouw schudt haar hoofd. Mevrouw rijdt gewoon door en ik doe dat ook maar.
48 km

Quest 122 nu officieel te koop

Vanavond heb ik mijn Quest 122 officieel te koop gezet op www.ligfiets.net/markt. De kijkdag is op zaterdag 25 januari en de biedingstermijn sluit op zaterdag 4 maart om 12.00 uur. Wil je een mooie fotoserie zien van de Quest, ga dan naar http://homepage.mac.com/wschermer/PhotoAlbum15.html