dinsdag 14 augustus 2012

Rondje Denemarken, dag 8, Aabenraa (DK) - Waabs (DLD)

Onder wederom hemels mooie weersomstandigheden verlaten we de camping in Aabenraa. Meteen maar een riedeltje stevig klimmen. Elke keer moeten we van ongeveer zeeniveau naar zo'n 50 tot 60 meter hoog klimmen. Dat lijkt niet veel, maar is af en toe best pittig omdat het behoorlijk steil is. De foto van Flensburg laat dit aardig zien, steil naar beneden, dus ook weer steil omhoog.

We rijden tussen de korenvelden op kleinere wegen, fantastisch. De temperatuur is rond de 20 gr. C., dus oververhit raken we niet.
Onderweg zien we Jan bovenop de camper zitten om ons te fotograferen.

We stoppen wij een school. De kinderen gaan naar huis, zonder uitzondering op de autoped met grote schooltas op hun rug.
Een plas doen gaat hier niet, aan de overkant van de weg is een begraafplaats. Veel oudere huizen in dit deel van Noord-Duitsland hebben een bijzondere bedekking met hei op de top van het dak. Een voorbeeld daarvan is te zien achter de steppende kinderen.

We rijden al even op een brede vrij drukke weg. Net als ik besluit om het fietspad aan de linker kant van de weg op te zoeken, staat er een politieauto naast de weg. De politieman, 3 man sterk, houdt ons staande. Nou zijn de rapen gaar vrees ik.
Eerst wordt Jan aangesproken. Die weet van de prins geen kwaad. Dan mag ik de toorn van de diender over me heen krijgen.
'Was ist den dasz?', 'wie schnell fahren Sie?', 'haben Sie ein Führerschein dafür?'. De politieman is totaal verbaasd. Hij slaat zijn hand tegen de mijne, roept dat ie het allemaal 'verrückt' en 'geil' vindt. De sfeer is uiterst prettig.
Als wij weg willen rijden stopt de politieman het verkeer in beide richtingen zodat wij veilig naar het fietspad kunnen. Een heel prettige ervaring.

We rijden door het fraaie kustplaatsje Kappeln. De GPS heeft ons tot in het centrum gebracht. We rijden zelfs zo in het centrum dat wij letterlijk over het terras van een restaurant moeten. Links en rechts is er nog 10 cm ruimte tussen de tafeltjes van de verbaasde restaurant gasten.

We zoeken de kust van de Oostzee op. Cees is niet alleen een Viking, maar ook een waterrat. We belanden in Waabs op een grote familiecamping. We hebben vrij uitzicht over zee, heel fraai. Cees duikt in de Oostzee en blijft daar lang in. Even later ligt ook jan Veenis erin, ook weer met Cees.

Prachtige dag met maar 100 km afgelegde afstand. Dit is echt ontspannen.