maandag 23 januari 2012

Stormstrip te koop

Nog voor ik zelfs maar besloten heb of ik de stormstrip te koop zal aanbieden, melden zich vanmorgen de eerste twee klanten met hun Questen om een setje stormstrips te laten monteren. Kees van Hattem en Rob Kaag willen graag koffie maar ook de extra veiligheid aangemeten krijgen. Rob is het eerst aan de beurt en zijn Quest krijgt een strip voorop, achterop en op de racekap. Kees is daarna aan de beurt. Kees heeft geen racekap dus maken we op Kees zijn helm een stukje van de eerste transparante strip :)
Kees loopt en rijdt nu als een echte gladiator rond. De majoor zou, met zoveel krijgshaftig vertoon, bijna kunnen worden bevorderd tot overste.

Na enkele dagen experimenteren ben ik er wel uit. De strip functioneert uitstekend en kan in meerdere kleuren worden gemaakt. Belangrijk is ook dat de strip maar op drie plaatsen vast hoeft te zitten. Een klein stukje dubbelzijdig klevende tape aan beide zijden en in het midden is voldoende. Dat betekent dat de strips er na de winter af kunnen en volgend najaar weer kunnen worden aangebracht. Dat lukt met de tochtstrip van de bouwmarkt niet. De lijmlaag daarvan laat los en dan is het een flinke klus om dit weer van de fiets af te krijgen.

Dus ja, de strips zijn te koop. Voor de Quest, Strada en Mango worden de strips in de goede afmetingen op maat gemaakt. Ze worden voorzien van de dubbelzijdig klevende lijmlaag. Het aanbrengen is simpel. Haal de schutstrookjes van de zelfklevende tape af en druk één kant goed vast. Dan kan onder lichte spanning de strip over de body worden geleid en aan de andere kant worden vastgezet. Het middelste lijmlaagje vastduwen en klaar is Kees.

De prijs is € 15,00 per fiets. Hoewel ik voor deze prijs transparant en geel kan maken, zijn tegen een meerprijs van € 4,50 de andere kleuren mogelijk. De beschikbare kleuren zijn:
Geel
Oranje
Rood
Blauw
Groen
Zwart
Wit

De kleuren ontstaan door menging met een licht beige basiskleur. De kleuren zijn dan ook bij benadering.

De strips worden uitsluitend op maat en op bestelling gemaakt en zijn nu in de webwinkel te bestellen.
Geef aub aan voor welke type velomobiel de strips nodig zijn, de kleur en of je een racekap hebt.