zondag 16 december 2007

Quest verwende kwast

Vanmiddag is het precies 0 graden C. Prachtig zonnig weer en windje 2 tot 3 Bft uit het oosten. Onze verhuizing is afgelopen week maandag geweest, maar omdat alles nogal uitloopt, er is bijv. nog geen gas, kamperen we nog in ons oude huis. Vrijdag a.s. wordt het huis aan de nieuwe eigenaar overgedragen en dus is het een goed moment om de Quest naar zijn nieuwe onderkomen te brengen.
Ik kleed me om en mis mijn fietshandschoenen, ingepakt natuurlijk. Ik wist dat de Hotronic voetverwarming ook al verhuisd is. Gelukkig ligt mijn warme muts in de Quest en een stel oude suede handschoenen vind ik in de handschoenendoos. Ik zet de schuimkap erop en ik rij richting Uitgeest. Heerlijk om na een paar weken weer eens een eindje te fietsen. Hartslagmeter en horloge zitten al in de verhuisdoos en hard hoeft het vandaag niet te gaan. De eerste kilometers zijn fris maar al gauw kan de fleece shawl wat losser en de handschoenen uit. De snelheid blijft rond de 38 km/u en van zweten komt het dus niet. Wil ik ook niet, want op De Woude zal mijn vrouw mij ophalen en daarna gaan we op familiebezoek.
Ik zet de Quest voor de deur van de garage en maak een foto. De kleine Canon Powershot heeft een lege accu en ik ga binnen op zoek naar een andere camera. Die vind ik snel en maak een foto. Daarna til ik de fiets over de drempel en draai hem in de garage om. De elektricien is nog wel niet weg, en zijn spullen liggen nog overal, maar de garage is met 4.40 x 11.00 meter zo groot dat de Quest er in verzuipt. Vanaf nu kan de Quest zich als een verwende kwast voelen. De banden staan op glanzend natuursteen dat ook nog eens voorzien is van vloerverwarming. De centrale stofzuiginstallatie heeft ook een zuigmond in de garage en zelfs een wasbak is onder handbereik. Al met al heel comfortabel.