zondag 6 januari 2008

Weer online

De trouwe lezers zullen gezien hebben dat er al ruim twee weken geen bijdragen op mijn blog zijn verschenen. De reden is duidelijk, de verhuizing naar De Woude. Op 10 december zijn onze spullen verhuisd, maar omdat op dat moment nog 8 bouwvakkers in huis bezig zijn, zijn we tot de 21e blijven kamperen in ons oude huis in Castricum. Op de 21e is ons huis overgedragen aan de nieuwe eigenaar en hebben we zelf de laatste spullen verhuisd.
Er moet ook nu nog veel gebeuren, maar we wonen in ieder geval en hoeven niet meer tussen twee huizen te pendelen. Het enige vervelende is dat de warmtepomp nog niet goed functioneert. Een leerling monteur heeft alle radiatoren verkeerd om aangesloten. Dat is voor een gewone CV niet erg, maar bij dit systeem dat door computers wordt aangestuurd, wordt er door de thermostaat warmte gevraagd, terwijl even later door de radiatoren een seintje aan de warmtepomp wordt gegeven dat er teveel warmte is gegenereerd. De warmtepomp zorgt er snel voor dat er weer koud water door de leidingen gaat. Dit gaat continue door tot... de monteurs op 7 januari weer beginnen.

Kees van Hattem liet mij deze week weten dat ie de 50.000 km met zijn Mango heeft volgemaakt, in 2,5 jaar wel te verstaan. Ik feliciteer hem met dit machtige aantal kilometers en nodig hem uit een kop koffie te komen drinken. Vanmorgen staat Kees voor de deur en nadat Kees de stolp heeft bekeken, praten we heel wat af over onze Velomobielen.

Sinds 16 december heeft de Quest lekker warm binnen geslapen. Ik wil een ritje maken voordat de nieuwjaarsreceptie op de jachthaven Zwaansmeerpolder om 15.00 uur begint. Het is nog even zoeken in de dozen naar de fietskleding, maar om 12.30 uur ben ik buiten. Het is heerlijk zonnig weer en de frisse wind doet mijn ogen tranen. Ik diep de fietsbril uit het tasje op en los het probleem snel op.
Via de pont in Akersloot rij ik naar Castricum waar ik wat af moet geven. Ik maak het rondje rond het Alkmaardermeer compleet door via Uitgeest naar Krommenie te rijden. Op het mooie fietspad naar Krommenie zet ik even aan en zie maximaal 48 km/u op de snelheidsmeter verschijnen. De snelheid in de winter is altijd een procent of 10 tot 15 lager dan in de zomer. De koude lucht is dichter en geeft meer luchtweerstand. Ook de mechanische componenten veroorzaken meer weerstand doordat de olie dikker is. Tenslotte is een goede koeling van het lichaam door de dikkere kleding minder goed mogelijk.
Na anderhalf uur heb ik de 33 km achter de wielen.