woensdag 7 juli 2010

Rondje Waterland

Vanmorgen varen Kees van Hattem, Jan Geel en Pé Koomen tegelijk met de pont over naar ons eiland. Jan Geel heeft zijn fiets weer eens gemodificeerd. Nu heeft ie de meeste recente stoelophanging, aan de wielkast, nagebouwd. Scheelt behoorlijk in gewicht en de stoel zit steviger.
Na de koffie een rit rond Waterland. Kees gaat voorop en langs het Noord-Hollands kanaal rijden we door tot aan Amsterdam. Via een wirwar van bruggen en onderdoorgangen komen we op de andere oever en koersen af op Ransdorp. Even pauze voor een broodje en wat drinken.
We zoeken de dijk langs het IJsselmeer op en blijven onder aan de dijk rijden. Kees geeft gas en gaat ruim in de 40 km/u rijden. Dat is het sein om er nog een schepje bovenop te gooien. Ik ga tot 55 km/u en zie wel iemand achter me aan komen, maar die zal niet nog harder rijden.
Even later gaan we boven op de dijk rijden, altijd een prachtig schouwspel. Via Monnickendam bereiken we de ijssalon Willem Honing vlak voor Volendam. Het ijs is als vanouds, heerlijk.
Via de vrij rustige dijk in Volendam rijden we noordwaarts langs het IJsselmeer. Pé gaat voorop en rijdt steeds 40 km/u, soms zelfs iets harder. De wind is achterlijk en we hoeven niet erg diep in onze reserves te graven.
Bij Schardam gaan Kees en ik linksaf, Jan en Pé rijden noordwaarts. In Schermerhorn gaat Kees rechtdoor, ik ga linksaf naar Noordeinde en Driehuizen.
Na 99 km komt er een eind aan een heerlijk ontspannen rit.