woensdag 4 maart 2009

Quest 237 afgeleverd aan nieuwe eigenaar

Vanmorgen rij ik samen met vriend Jan Veenis naar Dronten. Niet met de fiets, met de auto. Normaal zou 'k per Quest naar Dronten rijden, maar vanmorgen waarschuwt Windguru.cz voor windstoten van 8 Bft. Dat is een maatje teveel voor de Quest, zeker op een open gebied als de dijk van Enkhuizen naar Lelystad.
Op de aanhanger gaat de 305 mee naar Dronten. De SuperNova E3 lamp moet iets verder voorover worden afgesteld. De ketting maakt teveel lawaai en ik snap niks van de elektrische schakelaars. De trapas moet een halve centimeter naar voren en het stalen draadje dat het stuurtje ophoudt mag wat korter.
Theo gaat aan de gang en alle kleine aanpassingen zijn in drie kwartier uitgevoerd. Vooral het verhelpen van het ratelende geluid in het vooronder vind ik belangrijk. Dit blijkt veroorzaakt te worden door een vervormde kettingbuis waardoor iedere schakel tegen de rand van de buis tikt. Het lampje krijgt met een schuurpapiertje wat meer ruimte en is nu prima te dimmen.
Ook blijken de elektrische schakelaars goed te werken. Je moet dan alleen wel weten welke de hoofdschakelaar is. Ymte wees me deze eerder aan, echter ..... het blijkt een andere te zijn. 'Dat krijg je ook als je extra dingen wil die niet standaard zijn', wijst Ymte me terecht.
Om 11.00 uur arriveert Arend Peter, de nieuwe eigenaar van de Q237. Na uitleg van mij moet de fiets voor hem afgesteld worden. Dit is binnen een half uur achter de rug.
Ymte biedt Arend Jan aan om een stuk mee te rijden om hem de goede richting te wijzen.
Uiteraard wil ik voor hij vertrekt nog wel afrekenen. Hij heeft het geld vanmorgen overgemaakt en ik kan dat nu niet controleren. Thuisgekomen blijkt Arend Peter dit keurig te hebben gedaan.
Na de lunch rijden we weer naar De Woude. Helaas blijkt bij thuiskomst mijn mooie geheel dichte schuimkap van de Quest te zijn afgewaaid.
Een beter bericht krijgen we van Sebastiaan Talsma. Hij heeft de witte Quest 139 gekocht die Velomobiel.nl net heeft ingeruild. De 26" fiets heeft een zwaar leven achter de rug, is cosmetisch niet helemaal kosjer, maar technisch prima in orde gebracht.
Proficiat Sebastiaan, ik ga graag mee om hem op te halen.

Bij de foto: Arend Jan klaar voor vertrek, vriend Jan Veenis daarnaast en Ymte in de achtergrond