maandag 20 augustus 2012

Rondje Denemarken, dag 14, Nietap (NL) - De Woude (NL)

Gisteravond keken wij naar een recht over de camping vliegende hete luchtballon. De mensen in de ballon praatten met mensen op de grond. Daarna gaan we naar het restaurant voor een relaxed afsluitend drankje. Leuke plek dat Leekstermeer.

Ik word drijvend van het zweet wakker. Als ik overeind kom val ik tegen de WC deur in de camper. De draaiduizeligheid is terug gekomen. We ruimen de camper op, iedereen pakt zijn tassen en wijst aan welke onderdelen als wielen en banden de zijne zijn.
Jan zal de camper bij de verhuurder inleveren en de spullen overladen in zijn eigen auto.

De route heb ik laten uitrekenen door de planner van de Fietsersbond. Een uitstekende en fraaie route.
Als we eenmaal fietsen valt op hoeveel lager de temperatuur is. Wel is de luchtvochtigheid hoog en voelt het klam aan.
Ben Wiggers belt en vraagt of wij mogelijk langs Nijland komen. Dat is de bedoeling en wij zijn welkom voor de koffie. Gaan we doen. We steken even op in Akkrum. Hotel Restaurant Goerres is open maar geheel en al verlaten. Ik loop de keuken in, geen mens, het waterterras aan de achterkant, geen sterveling. Ik kijk even achter de bar, de kassa is goed gevuld, dat laat ik maar zo.
We verlaten het etablissement en gaan bij een eetcafé verderop in Akkrum aan de koffie met appeltaart.

In Bolsward word ik op een haar na van de weg gereden. Een oude baas in een 45 km/u autootje negeert de haaientanden en ramt zonder op of om te kijken het fietspad over. Ik schreeuw de man de nodige verwensingen toe.

Ben Wiggers staat al op de uitkijk als we Nijland binnen rijden. Er is een hartelijk weerzien met Ben's vrouw. Er is koffie met koek.
Daarna wordt er soep geserveerd. Hartelijk dank voor de prettige ontvangst fam. Wiggers. We gaan weer op weg en krijgen Pé Koomen aan de lijn. Hij staat in Zurich en wil wel met ons samen de Afsluitdijk over rijden. We hebben tegenwind, maar kunnen toch 38 tot 39 km/u aanhouden.

In Den Oever neem ik afscheid van Jan en Cees en rij ik met Pé via Middenmeer naar De Woude.
176 km, totaal gereden 1895 km

Een woord van dank.
Allereerst aan Jan Veenis. Jan heeft de camper bestuurd. 's Morgens uitgebreid ontbijt gemaakt. Elke dag tussen de middag koffie met wat lekkers geregeld op een afgesproken plaats. 's Middags een camping gezocht en overlegd of deze OK was.
Bij aankomst een koud biertje en daarna een soms heel uitgebreid diner, gekookt op twee pitjes.
Jan, zonder jou was dit niet zo'n heerlijk ontspannen reis geworden.
Jan Geel en Cees Roozendaal. Allebei rasfietsers en goede maten om de vele kilometers in meer dan uitstekende harmonie met elkaar te rijden. Mannen bedankt.