donderdag 29 januari 2009

Ritje Wijkerpolder

Vanmorgen rij ik Marian naar de autospuiter. Ze heeft weer een keer gebotst en wij gaan haar gerepareerde botsautootje ophalen :).
Op de terugweg, ik ben al afgeslagen naar de pont, zie ik een gele Quest richting Wormerveer rijden. Kees van Hattem misschien?. Even het gaspedaal gevloerd en in enkele seconden is de Quest ingehaald.
Kees heeft wel zin in een espresso en we staan even later samen op de pont.
Er moet nog een gerepareerd statief in Castricum worden opgehaald en Kees wil wel mee. Rechtstreeks naar Castricum is natuurlijk een stukkie van niks. Daarom een rondje langs de Wijkerpolder.
Via Wormerveer rijden we langs de Nauernase vaart om even later het Noordzee kanaal te bereiken. Al snel is de bivakmuts te warm en ik verwissel deze voor de pet en fleece hoofdband. Even voorbij pont Buitenhuis slaan we rechtsaf om over de prachtige hoge Zeedijk te rijden. Een vrouwtjes buizerd zit op een stalen paal in de berm en blijft lang zitten, schitterend dier.
Langs enkele forten van de Stelling van Amsterdam en het Luchtoorlog museum rijden we al slingerend over de dijken naar de Provinciale weg Krommenie - Uitgeest. Dan gaat het richting Castricum waar Kees de jeugd op het Uitgeester weggetje met veel getoeter aan de kant weet te krijgen. Sommige meisjes zijn kennelijk aan het SMS'en, ze gaan tenminste al fietsend helemaal op in hun mobieltje. Ze schrikken zich dan ook rot als er plotseling twee van die gekke gele bananen in beeld verschijnen.
Na het ophalen van het statief rijden we via Limmen naar het pontje in Akersloot. Konden we vanmorgen de pont niet gebruiken in verband met een kapot lager, nu is ie weer in de vaart.
Kees gaat linksaf naar Heerhugowaard en ik rechtsaf naar De Woude.
Mooi fris ritje.

Quest 237 te koop

Te koop / for sale / zu verkaufen: Quest 237 26". De fiets is nu 11 maanden oud en in nieuw staat. Geen krassen, geen schade, gewoon als nieuw. De uitrusting van de Quest bestaat uit: -Quest 237 type 26", afleverdatum 15 maart 2008, kilometerstand rond 6.000 km. -Alle standaardzaken als verstelbare Inoled Extreme verlichting, Cateye 8 computer, pomp, reservebanden e.d. zijn aan boord. Voor uitgebreide specificaties kijk op www.velomobiel.nl. Extra uitrusting: -Keramische voorwiel lagers (4), Keramische achterwiellagers (3) keramische kettinggeleidewiel lagers (2) -Luxeon LED clignoteurs met schakelaar op stuur. De helderheid is fantastisch en het ziet er schitterend uit. -Elektrische claxon met drukschakelaar op het stuur -2 B&M spiegels -53-tands tandwiel in crankstel. - Speciale vering, half hard, half zacht. -Nieuwe Ventisit mat. -De Quest is versterkt ter plaatse van de tunnel achter het hoofd. Dit om haarscheuren door knijpende ‘belangstellenden’ te voorkomen. De Quest heeft alle vernieuwingen die afgelopen jaar standaard zijn geworden, zoals bediening van claxon en richtingaanwijzers op het stuur, reeds aan boord. Ook de nieuwe achterbrug is aanwezig. Velomobiel.nl geeft op deze Quest een vol jaar garantie, gelijk aan een nieuwe fiets. Deze schriftelijke garantie van Velomobiel.nl wordt met de fiets meegeleverd. De Quest krijgt voor aflevering van Velomobiel.nl een grote beurt. Daarna gaat de één jaar volledige Velomobiel garantie in. De fiets wordt op mijn kosten op de juiste lichaamslengte ingesteld door Velomobiel.nl. Quest 237 wordt bij opbod verkocht. Ik nodig je uit om een bod te doen per email op aerocam@xs4all.nl. Bij iedere hogere bieding worden alle bieders geïnformeerd. De biedingstermijn sluit op zaterdag 21 februari a.s. om 12.00 uur. Ik behoud me het recht voor om de biedingstermijn te vervroegen of verlaten. Indien na 12.00 uur het bieden nog doorgaat, wacht ik 10 minuten. Als er binnen die 10 minuten geen nieuwe hogere bieding wordt uitgebracht, sluit de veiling. Een aanbetaling van 10% van de winnende biedingprijs moet voor de levering worden voldaan. De Quest is uitsluitend gebruikt voor meestal langere fietstochten met mooi weer, er is geen woon-werkverkeer mee gedaan. Ook aan enkele wedstrijden heb ik meegedaan. Mede dank zij de eerste klas uitvoering met onder meer keramische wiellagers, heb ik bijv. op Texel de tijdrit van 41 km gereden met een gemiddelde snelheid van 49,25 km/u. Let op, ik ben dan 60 jaar. Alle fietstochten heb ik beschreven op mijn weblog op http://wimschermer.blogspot.com/ Een complete webpagina met foto's van Quest 237 vind je op http://tinyurl.com/c2ms4x. Deutsche bieter finden auf http://tinyurl.com/c2ms4x eine komplette Deutsche beschreibung. Levering vind plaats in Dronten bij Velomobiel.nl op zaterdag 28 februari 2009. Wil je de Quest vooraf bekijken, maak dan aub een afspraak op aerocam@xs4all.nl. De levertijd van een nieuwe Quest is nu 4 jaar