woensdag 9 november 2011

Afvaller tijdens rondje Noordkop

Als ik vanmorgen mijn neus buiten de garage steek is het kil. De thermometer geeft 7 gr. C. aan. De heerlijk comfortabele racekap gaat erop.
Eerst naar Kees in Heerhugowaard waar Jan, ook met racekap, al aan de koffie zit. Even later is ook Pé van de partij. We rijden met zijn vieren een rondje Noordkop. Net buiten Heerhugowaard trapt Kees weer loos rond. Het probleem, een loslopende moer op de achteras speelt weer op. Even later zal blijken dat Kees het probleem niet ter plekke kan oplossen. Kees moet lopend terug naar huis.
Wij rijden door naar Schoorldam om vervolgens het duinterrein in te rijden. Bij Hargen aan Zee gaan we op de zeedijk rijden. Bij Callantsoog er weer af en door tot Groote Keeten. Pé rijdt voorop en dat betekent stevig doorrijden. Als we weer in de duinen rijden maak ik wat foto's. Rijdend fotograferen gaat me normaal goed af. Maar met de flinke snelheid en het bochtige pad waarover we nu rijden, is dat teveel van het goede. Met de camera in mijn rechterhand probeer ik al remmend met mijn linkerhand een bocht naar rechts te halen. Dat lukt me niet en ik vlieg letterlijk uit de bocht. Gelukkig remt het mulle duinzand in de berm de Quest sterk af en ik kom met de schrik vrij.
Jan en Pé hebben wat laat door dat ik er niet meer achter hang en stoppen kilometers verder. Als ik weer bij ze ben zijn ze juist bezig om te keren.
Bij Huisduinen gaan we nog een keer de zeedijk op tot aan de Veerhaven in Den Helder.
Onderweg naar Wieringen komen we Wil Jansen in zijn Quest tegen. We stoppen even en Wil is enthousiast over de stilte in zijn Quest. Hij rijdt sinds kort met een kettingtandwielashouder en een minivizier rond.
Via Wieringen weet Pé ons weer te 'verblijden' met het krankzinnig slechte fietspad naar Slootdorp.
In Middenmeer komt Kees ons tegemoet. Hij heeft een nieuw wiel gemonteerd en meldt dat de aluminium aandrijfkrans in het wiel totaal versleten blijkt.
Jan gaat via de Cultuurweg richting Oostwoud, Kees en ik mogen op de dampend vers geasfalteerde Alkmaarse weg zuidwaarts rijden.
We krijgen de zon even te zien, maar dat is maar van korte duur.
Als Kees afslaat naar De Waard mag ik de laatste 20 kilometer naar De Woude alleen afleggen.
Mooie vlotte rit van 148 km