vrijdag 18 juli 2008

Velomobiel.nl modificatie en .... 4 wielige Quest

Vanmorgen rijden Marian en ik naar Lemmer om een zwemtrap voor het zwemplateau voor ons huis te halen. De Quest is mee op de aanhanger om bij Velomobiel.nl een versterking te laten aanbrengen aan de ophanging van de achterbrug.
Onderweg controleer ik minstens éénmaal of de Quest goed vast op de aanhanger zit. De beide voorwielen zitten goed vast, de sjorband om het achterwiel is weg. Het achterwiel kan niet makkelijk van de brede plank afschuiven omdat deze een rand heeft. Ik bevestig een tweetal tiewraps om het wiel en we rijden weer door. In Lemmer blijkt dat de tiewraps kapot zijn. De man waar we de zwemtrap kopen heeft sterke nylon tiewraps. Vlak voor Dronten controleer ik die tiewraps en hé.... weer zijn de tiewraps kapot. Ik rij rustig door naar Dronten. Een goede leer, tiewraps deugen niet om een Quest aan de wielen op een aanhanger te bevestigen. Even later blijkt er ook bij Velomobiel.nl een Quest bijna van een aanhanger te zijn gevlogen door kapotte tiewraps.


Bij enkele eerste 26" Quests is na ruim 2000 km een scheurtje ontstaan in het T-stukje waarmee de achterbrug aan één zijde vastzit. Op de foto is het rechter ophanging van de achterbrug. Theo laat me de oude en nieuwe bevestiging zien.
Ymte gaf me de keus om de modificatie zelf uit te voeren of langs te komen. Zoals bekend ben ik niet zo'n sleutelaar en ga graag naar Dronten. Theo zegt het in tien te minuten te klaren. Nou.... echt niet. Ik heb de tweede Quest met de nieuwe achterbrug en het T-stukje is bij mij nog geen standaard item geweest. Het feitelijke ophanglipje is niet in het midden, maar iets excentrisch op het plaatje gelast. Dit betekent dat een simpele vervanging niet kan. Allert last een plaatje op mijn eigen T-stukje en daarmee is de versterking ook goed geregeld.

Wat me direct opvalt bij Velomobiel.nl is een meterslange grote plug. Wat is dat nou? De mannen zijn wat zwijgzaam, maar even later komt het hoge woord eruit. Dit wordt de mal van een twee-mans Quest. Eerst willen de mannen niet dat ik er een foto van maak, het is vooral een uniek project dat zeker geen verkoopbaar product zal worden.
Allert laat me foto's zien van enkele stadia verder. Onder voorwaarde dat ik eventuele belangstellenden dringend zal verzoeken over dit project geen vragen te stellen aan Velomobiel.nl, is Allert zelfs bereid de foto's naar me op sturen. Ze staan hierbij afgedrukt.

Theo maakt nog een klein toetertje die synchroon met mijn richtingaanwijzer toetert. Ik vergat steeds de richtingaanwijzer uit te zetten omdat het LEDje slecht te zien is.

Voor ik naar huis rij bind ik het achterwiel vast met een sjorbandje, tiewraps zal ik hier nooit meer voor gebruiken.