dinsdag 19 februari 2008

Lagers van Boca ontvangen

Vandaag al worden de keramische lagers die ik bij Boca Bearings in de VS heb besteld afgeleverd. Het zijn 4 voorwiellagers type 6001, 3 achterwiel lagers type 6002 en 2 kleine lagers type 608 voor het kettingwiel onder de stoel.
Ze lopen in de hand nog niet super licht. Dit is een bekend verschijnsel, de lichte loop komt pas als de keramische kogels de lager schalen hebben gepolijst en ontdaan van vuil. Vooral het polijsten van de schalen levert een lage weerstand op. Er zijn zelfs lagers in de handel waarvan maar één kogel van keramisch materiaal is. Deze ene kogel verbetert de eigenschappen van een verder geheel stalen lager al beduidend.
Ik maak een foto op het keukenblad. links op de foto de achterwiel lagers, in het midden de voorwiel lagers en rechts de lagers voor het kettingwiel. Morgen gaan de lagers op de post naar Velomobiel.nl. Het zal al met al mogelijk niet veel uitmaken, maar voor tussen de oren is het zeker goed. Aan de andere kant, als ik in wedstrijden op de rechte stukken continue boven de 50 km/u wil blijven rijden, moet je zeker weten dat het materiaal het beste is wat er te koop is.