zondag 27 januari 2008

Schermer en Beemster

Voordat wij vanmiddag familiebezoek krijgen, maak ik een ritje door de Schermer en Beemster. Het is lekker weer, 10 graden C., een waterig zonnetje en de wind is afnemend van 5 naar 4 Bft. Normaal rij ik vanuit Castricum naar de pont in Akersloot om daarna verder te rijden naar Volendam of de polders. Nu we op het eiland De Woude wonen ben ik direct in de goede biotoop. Ik rij richting de pont in Akersloot, maar sla rechtsaf de kaarsrechte polderweg naar Zuid-Schermer in. Er zijn veel vissers actief die met kunstaas op snoekbaars jagen.
In Zuid-Schermer rij ik richting Driehuizen, een mooi pittoresk dorpje midden in de Schermer. Bovenop de dijk heb ik prachtig uitzicht over de nog maagdelijke akkers. In de verte tekenen zich de 3 Schermer molens af. Iets daarachter staan er nog twee, een plaatje waard.
Na Schermerhorn kom ik op de Westdijk van de Beemster die ik volg tot aan de Vrouwenweg. Ook deze weg is kaarsrecht en omzoomd met mooie bomen. In Noord-Beemster staat een houten standbeeld. Het lijkt er al lang te staan, maar ondanks dat ik hier al verschillende keren langs ben gereden, heb ik de houten sculptuur nog nooit gezien.
De akkers staan deels onder water, een prima plek voor verschillende meeuwen en eenden om te fourageren.
Via De Rijp rij ik weer naar De Woude.
33 km

1 opmerking:

Pé Koomen zei

Hallo Wim,

Ik ben blij dat je weer "terug" bent, ik heb je schrijfwerk van de laatste (bijna) maanden gemist. Wel heb je gereageerd op mijn banden aanschaf, ja , ik weet echt niet of het verkeerd is, wat jij hebt gemeten en uitgerekend, ja dan zit ik voor het komende jaar helemaal fout, ik hoop dat het mee zal vallen maar mocht het toch echt verkeerd uitpakken dan zijn er gelukkig ook nog andere banden te krijgen en is het jammer dat ik me deze in de handen heb laten stoppen. Ik hoop dat er weer met regelmaat "schrijfwerk uit je pen zal glijden" en dan zien we elkaar mogelijk wel weer een keer. Vandaag ben ik niet zo erg ver van je nieuwe onderkomen langs gegaan zoals is te zien op de kaart in mijn laatste verhaaltje.Heb een verkeerd mailadres van jou dus dan zo maar.

groeten Pé