zondag 12 oktober 2008

Schwalbe Super Moto is super

Gisteren heb ik de Kojak van het achterwiel gehaald en de Schwalbe Super Moto omgelegd. Dat omleggen is nog een heel gedoe. De Super Moto is een enorme flap rubber die zich zonder speciale werkwijze niet in de smalle velg van de Quest laat monteren. Na enkele vergeefse pogingen bind ik de band met een touwtje op enkele plaatsen vast op de velg. Nu lukt het wel en pomp ik de grote slof op tot 4 bar, de maximum waarde.
Inmiddels heb ik mijn banden opslag weer goed geregeld. De kajaks blijken een prima ophang inrichting. Door alle tests heb ik inmiddels een respectabel aantal banden. De banden om de gele kajak heb ik van Velomobiel.nl geleend en gaan volgende week retour.
Vanmorgen rij ik de eerste kilometers en dat bevalt direct uitstekend. Het comfort is uitstekend en rammeltjes zijn vrijwel niet meer te horen. Vandaag rij ik met Kees van Hattem een rondje Noord-Holland en de band kan zich dan goed bewijzen.
De band zorgt er voor dat de achterkant van de Quest merkbaar hoger komt. Ik kan iets meer van de weg voor me zien en uiteraard kan ik nu zonder bodemschade hogere stoepen op en af :). Op de foto is het goed te zien, links mijn Quest, rechts de Quest van Kees die een Schwalbe Kojak achter heeft.

10 opmerkingen:

Mick zei

Ehh, dus de Kajak zit boven de Kojak?

Wim Schermer zei

Eigenlijk zitten de Kojaks om de kajaks.
Gr. Wim

Alwin Visker zei

Hoe snel is de Moto ivt de Schwalbe Marathon Surpreme? Behalve het comfort, merk je daar verschil?

Wim Schermer zei

Ik heb de Extreme nog niet getest. Mogelijk dat ik bij de komende achterbanden test er nog een te pakken zie te krijgen.

Alwin Visker zei

Jij kreeg je Quest dus niet met de standaardband zoals Velomobiel hem nu levert?

Wim Schermer zei

Velomobiel.nl levert de Quest nu standaard met de Kojak. Ik heb dit eergisteren toen ik er was nog nagevraagd.

Alwin Visker zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Alwin Visker zei

Dan is de site niet actueel. Hoe is de Kojak dan tov de Moto?

Wim Schermer zei

Dat moet ik nog testen. De uitkomst ken ik overigens al, dit is door Harry Lieben al getest. De Super Moto loopt bij 4 bar lichter dan de de 50 mm brede Kojak op 5 bar.

Alwin Visker zei

Mooi! Dus meer comfort en snelheid. Ik ga vragen of ze hem met de Moto kunnen uitrusten.