vrijdag 23 januari 2009

Andere mobiele pomp en nieuwe Avocet

Een lekke band krijgen met een Quest of Mango is geen probleem. Band en binnenband eraf en de nieuwe combinatie erop. Thuis maar weer eens plakken. Inmiddels is de Kojak als reserveband uit de Quest verbannen. Het bandje is mooi compact op te vouwen, maar laat zich moeilijk in één keer mooi rond monteren. Een Avocet Fasgrip, deze band leg je in 20 seconden om, staat nu gewoon met gemonteerde binnenband helemaal achterin de Quest.
Elke band moet uiteraard ook weer worden opgepompt. Dat nu is met de kleine Sigma Lambdajet een pittige klus die al met al veel langer duurt dan het verwisselen van de band.
Daarom mag de kleine dappere Sigma niet meer meerijden en is er een ordinaire Halfords pomp, artikel nr 710.833, voor in de plaats gekomen. De Sigma weegt 400 gram, de Halfords 680 gram. Kost de Halfords pomp, afgelopen week in de ramsj voor 15 euro, maar weinig, de pompnippel wil op Franse ventielen niet werken. Kroone Liefting in Limmen, een goed bedrijf, heeft al een eeuw dezelfde werkplaats nippel in gebruik. Die kost 12 euro. Het draadeind sneuvelt onder de ijzerzaag en met een klemmetje zit de slang luchtdicht op de nippel. Die nippel blijft tot rond 5 bar aardig luchtdicht.
Weer een wens vervuld.
Van Peter White Cycles uit de VS komt een nieuwe Avocet Fasgrip binnen. Helaas meer vrachtkosten dan wat de band kost, maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden.

8 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Wim. Deze pomp kreeg een dikke voldoende in de test van de consumentenbond. Ik heb de nieuwe Swalbe gids 2009 in huis,we zullen tzt nog ander 26" banden moeten testen. Groeten Kees.

WFvN zei

Hoe klemt die nippel om het ventiel? Of druk je hem er gewoon op zonder klemsysteem?

Wijnandt zei

Gut Wim,

wat 'n geknutsel allemaal! Zal wel door het weer komen...

Vandaag was het ook bij mij knutselmiddag: de Therm-ic verwarmingselementen op m'n speciale inlegszooltjes geplakt. Prima spulletjes, prima gebruiksaanwijzing, dus het ging moeiteloos.

Misschien morgen de voetenverwarming uitproberen, het weer lijkt dan eventjes wat beter te zijn...

Wim Schermer zei

Inderdaad geen klemsysteem, dus gewoon erop drukken.

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Test je wel even of de accu's een gelijke capaciteit hebben? Ik kreeg eerst twee totaal verkeerde accu's zonder enige regelmogelijkheid.
Bij de twee wel regelbare accu's bleek er een defect. Bij volle kracht, moeten ze 3 uur en 25 minuten meegaan. Bij mij ging er één na precies een uur uit. Overigens zijn ze snel door de importeur vervangen.

Wijnandt zei

Hoi Wim,

m'n Therm-ic spullen kreeg ik rechtstreeks door de fabrikant geleverd na bestelling op hun webwinkel. 'k Krijg de indruk dat het twee identieke accu's zijn, want ze gedroegen zich exact gelijk bij het heropladen. Aan/uitzetten met de afstandsbediening gaat ook prima...

Dank voor de waarschuwing; 'k zal er op letten!

Wijnandt zei

Hoi Wim,

bij nader inzien, je schrijft namelijk:"... heeft al een eeuw dezelfde werkplaatsnippel in gebruik. Die kost 12 euro ...", heb ik de indruk dat je nu een stukje antiek aan je fietspomp hebt?

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Dit nippeltje zie ik al tientallen jaren bij verschillende fietsenmakers in de werkplaats. Sinds ik geen kleine aluminium SKS pompnippel meer kan krijgen, moet ik het hier maar mee doen. Gaat zonder lekken goed tot 5 bar en is natuurlijk heel makkelijk te plaatsen.
Groeten,
Wim