donderdag 16 april 2009

Overleg met Vredestein over Quest band

Vandaag ga ik naar Enschede om met mensen van Vredestein te overleggen over een nieuw te ontwikkelen 20" band voor de Quest. Ik vind het jammer dat goede voorbanden voor de Quest feitelijk niet meer te koop zijn. Wat vind ik goede voorbanden voor de Quest? Allereerst de Avocet Fasgrip, maar ook de Primo Comet 1.75 is een comfortabele lichtlopende band. Helaas worden deze 42 mm brede banden niet meer gemaakt.
Er zijn meerdere merken met een 35 mm brede band. Deze banden hebben een klein luchtvolume, lopen als gevolg daarvan niet mooi licht en zijn ook niet erg comfortabel. Meerdere merken hebben daarboven wel een 47 mm of een 50 mm, maar die beperken de stuuruitslag in een Quest te veel.
Mijn doel is een slick band te laten ontwikkelen die 42 mm breed is, zeer dunne wangen en een relatief hard loopvlak heeft.
De Avocet Fasgrip gaat 15.000 km mee en is dus heel slijtvast. Dit is wel prettig, maar beperkt de grip bij nat weer.
Wordt vervolgd.

9 opmerkingen:

Robbedoes zei

Hoi Wim,

Hier ben ik wel benieuwd naar.
Eens kijken of Vredestein een mooie band kan ontwikkelen voor een ander Nederlands produkt.

Gr
Rob

rv zei

Interessant. Wim, wat is jouw analyse van de Vredestein HPV? Waarom voldoet die niet? Te stug rubber?

Persoonlijk vind ik 'm ook te snel lek.

Benieuwd naar het vervolg.

Wim Schermer zei

De HPV legt moeilijk om, is heel traag, gauw lek en na 3 tot 4000 km al versleten. Je kunt dit op mijn blog allemaal vinden door te zoeken op 'bandentest'.
Groeten,
Wim

simply red zei

Hoi Wim,

Het zou eigenlijk al heel mooi zijn als er een tussenmaat kwam van de Vredestein Perfect moiree. De stap van 35 naar 47 is te groot. Een PM 42-406 en je hebt een lichtlopende band met veel grip en hij is ook nog eens moeilijk lek te krijgen.

Succes,

Paul Dijs

rv zei

Ik vraag me af *waarom* de HPV zo snel lek en zo traag is. De band oogt snel: breed en slick (snel) en heeft vrij dik rubber (lekvrij?).

groet, rene

Wim Schermer zei

Hi Paul,
Nee, geen standaard Perfect Moiree, ook niet in 42 mm. Deze band is perfect voor een tweewieler, maar verre van perfect voor een Velomobiel.
Ik schrijf daar straks een stukje over op mijn blog.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Hi René,
De HPV is om te beginnen niet rond. De invering van de band verloopt niet goed. Daarnaast is de opbouw van het karkas nogal gedateerd en de compound te zacht. Dit geeft veel weerstand en slijt snel.
Groeten,
Wim

simply red zei

Hoi Wim,

Dan mag je wel met een heel goed verhaal komen want de 26" perfect moiree is jouw "editors choice" en over de 406-47 hoor ik alleen maar goede berichten met natuurlijk het grote nadeel dat hij niet past in een velomobiel met gesloten wielkasten ;-). Met een 42-406 maakt vredestein mij al heel gelukkig.

Ben benieuwd,

Paul Dijs

Pjotr320 zei

Heel interessant! Voor de zomermaanden (droog = minder lek) ben ik een Avocet liefhebbber, maar dat houdt een keer op.

Groeten,

Peter