dinsdag 7 april 2009

Rondje Schermer, SPD schoenplaatjes en sloep

Vanmorgen is Kees even bij ons. Normaal zou ik met hem een stuk gaan fietsen. Nu even niet, er moet thuis een en ander gebeuren. Nu Marian een versleten heup blijkt te hebben komen er wat meer huishoudelijke taken mijn kant op.
Toch rij ik in de namiddag een rondje Schermer. Het is 12 gr. C en het waait Bft 4 uit het zuidwesten. Volgens buienradar.nl moet ik net tussen de buien door kunnen laveren.
Voor ik vertrek zet ik nieuwe SPD plaatjes onder mijn SIDI schoenen. De huidige exemplaren klikken nog wel in, maar dat gaat steeds moeizamer. Dit is een gevolg van de slijtage van de plaatjes. De schuine kant van de plaatjes dat het inklik mechanisme van de pedaal tijdens het inklikken verplaatst, is bijna vlakgesleten. Het inklikken moet met steeds meer kracht gebeuren, niet comfortabel. Op de foto is de slijtage van het rechter plaatje heel goed te zien.
De nieuwe plaatjes, links op de foto, brengen het inklik comfort weer op het goede niveau.
Tijdens het rijden valt me sterk op dat de natuur ver achter loopt. Normaal komt het riet al omhoog, nu nog helemaal niet. Daarom zie je overal watervogels bezig met hun nest, nu nog even zonder enige beschutting of camouflage.
Wel staan er langs de oever van de Schermer ringvaart hier en daar mooie boterbloemen, een paar plaatjes waard. De foto's zijn niet Bas Dekker waardig, kan met deze wind ook niet, maar wel aardig.

NB. Volgens Jan Baan uit Oostwoud zijn het geen boterbloemen, maar winterakonieten. Jan bedankt voor de tip.

Er is een 'bedreiging' voor het fietsen in huize Schermer bijgekomen, een heuse sloep. Met enkele mooie eigen steigers voor de deur is het wel heel fijn om met een eigen sloep te kunnen varen. Marian zal niet gauw meefietsen, meevaren kan ze nu wel en dat is prachtig. Het is een Antaris 630 lounge sloep geworden.

7 opmerkingen:

Wijnandt zei

Hoi Wim,

't fietsen is subliem dezer dagen! Het zijn niet alleen versleten spd-plaatjes die vervangen kunnen/moeten worden... Niet te lang wachten met Marian's heup, voordat ze allerlei kwalijke neveneffecten gaat ondervinden van een lijf dat niet goed wordt gebruikt.

'k Denk dat je de Quest=Woude 6a leuker blijft vinden dan Woude 6a (die eigenlijk Woude 6b zou moeten heten).

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Marian wordt in juli geopereerd en krijgt een mooie nieuwe deels keramiek heup.
Tja, de Quest heeft geen naam, die hoort wel erg bij mij hoor.
Groeten,
Wim

Mick zei

Ik ken 'n ligfietster met 'n kunstheup van ongeveer uw vrouw's leeftijd die regelmatig op 'n ligfiets met ons mannen meerijdt.
Op 'n tweewieler of in 'n Versatile...
Ikzelf heb m'n eigen heup nog maar die is met 3 schroeven gerepareerd. Staal dat 'r nog steeds inzit.

Wim Schermer zei

Hi Mick,
Bedoel je Leonie Gazendam? Zij heeft een kunstknie en rijdt onder meer in een Mango.
Groeten,
Wim

Mick zei

Nee, vreemd, haar man (eveneens Versatile-rijder) leek u anders goed te kennen: Moest nog smakelijk lachen over 'ons conflikt'...
Ik vind 't toch niet netjes om over iemands handicap uit de boot te klappen met naam en toenaam (ook al maakt ze daar zelf niet echt 'n geheim van tijdens toertochten...).

Wim Schermer zei

Ik denk dat we het dan over Elly en Jules hebben.
Groeten,
Wim

Wijnandt zei

Hoi Wim,
da's niet verkeerd, 'n heupoperatie in juli. Dan heeft Marian nog een goed deel van de zomer en hopelijk ook een gedeelte mooie herfst om te revalideren. In die tijd v/h jaar voelt een mens zich beter dan in de winter, en da's een extra stimulans om er tegenaan te gaan!