zondag 25 oktober 2009

Lelystad - Enkhuizen - Lelystad 2009

De hele week twijfel ik of ik de komende Lelystad - Enkhuizen - Lelystad 2009 kan rijden. Dinsdag met Kees nog mijn linkerknie overbelast, de oude kwaal van kramp in mijn rechterkuit bederft het wedstrijd rijden meestal. Gisteren besluit ik toch te gaan, het weer zal behoorlijk goed zijn al waait het Bft 5 met vlagen tot Bft 6.
Ik neem een gok met de banden en plaats op de voorwielen de snelle GoCycle banden, achter monteer ik de Schwalbe Furious Fred. Om half elf rij ik met de Quest op de aanhanger weg en neem de route die Kees met enkele medefietsers zal rijden naar Lelystad om mij aan te moedigen. Pas bij het begin van de dijk stuit ik op de groep die behalve uit Kees, Yvonne, Martje, Cees R. en Matthijs bestaat. Ik toeter omstandig en alle handen gaan omhoog.
Om 11.15 uur ben ik als eerste op het kale startterrein, de heg is geheel gerooid. Even later komen de volgende deelnemers aan en het wordt direct een gezellige boel. Iedereen mag zijn eigen startpositie kiezen en met intervallen van 2 minuten wordt er gestart.
Kees en Matthijs ontfermen zich over de fiets van de Muis en lossen haar banden probleem op.
Tijdens het inrijden ga ik richting Lelystad om na terugkomst voor een open brug te staan. Ik hou de lange broek aan en start rustig.
Het eerste deel gaat voor de wind en ik rij rond 56 km/u. Het kan wel harder, maar ik wil mijn kruit niet verschieten voor de moeilijke terugweg. Op een moment rij ik door veel glas en hoop maar dat ik er door heen zwijn. In de buurt van Enkhuizen, ik heb dan al diverse deelnemers ingehaald, staat Corinne van Noordenne in de berm een band te plakken.
Op het keerpunt pakt Allert me bij de staart en in één keer word ik een halve slag gedraaid. Het omhoog klimmen uit het dal van het naviduct is als vanouds loodzwaar. Ik heb de eerste helft afgelegd met een gemiddelde snelheid van 50,3 km/u. Het eerste stuk van de terugweg gaat met 55 km/u best snel. Dan draait de dijk meer en meer in de wind en wordt het moeilijker. Mijn vizier beslaat en de hele verdere weg hou ik mijn linkerhand tussen het vizier om nog iets te blijven zien.
Tot mijn verrassing blijft de kramp langer weg dan de vorige keer. Wel krijg ik een paar pijnscheuten te verduren en van schrik laat ik het tempo wat zakken. Echte problemen blijven evenwel uit en ik kan tegen de flinke wind 42 km/u blijven rijden. Mijn hartslag is nu 152 en dat betekent dat ik hooguit nog een kleine 2 km/u harder zou kunnen rijden. Mijn gemiddelde loopt wel flink terug en op de finish heb ik nog 46 km per uur over. Dit is 0,9 km hoger dan vorig jaar en ik word met 1.06.28 uur weer 11de van 36 deelnemers. Ook dit jaar weer direct na Niels van der Wal. Ymte verslaat het hele veld met afstand, typisch een geval van de buitencategorie :).
Na de wedstrijd haalt iedereen zijn spullen weer uit mijn auto. Dat gebruik is ontstaan toen ik nog een levensgrote bus tot mijn beschikking had.
Na de wedstrijd is er erwtensoep en is het gezellig napraten.
Voor de bekendmaking van de uitslag worden Gerard en Toni door Jos Hendriks in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet voor de tijdwaarneming.
Om vier uur gaat het Noord-Hollandse smaldeel weer de dijk op naar Noord-Holland. Ik ga traditiegetrouw met een groep mensen naar Allert's huis in Lelystad waar de Chinese maaltijd prima smaakt. Bij het vertrek zie ik dat de Quest schuin op de trailer staat. De linker voorband is lek. Of het lek al tijdens de wedstrijd is ontstaan weet ik niet.
Om half negen ben ik, weer via de dijk, terug op het eiland.
Tevreden met het resultaat en blij met het vrijwel wegblijven van de kramp kijk ik terug op een heel mooie wedstrijddag.

8 opmerkingen:

Maarten zei

De pompoen- en courgettesoep zijn door mij slechts opgewarmd. Marjolein had de soep gemaakt. Vorig jaar bevatte de erwtensoep toch iets te veel varken voor de vegetariërs.

Maarten

stradavier zei

Wim,
weer genoten van je verslag. Ik weet nu ook waarom je altijd zo snel bent, als je de afstand van je huis naar Lelystad in een kwartier kan afleggen met je auto ;-)

Wim Schermer zei

Je hebt gelijk, ik ben om half elf vertrokken en om kwart over elf was ik in Lelystad. Goed dat je me kritisch volgt, blijf ik scherp :).
Groeten,
Wim

Motoroka zei

Hallo Wim,

Wij hebben een filmpje op het blog staan en daar rijd jij volgens ons in de Quest net achter de open ligger volgens mij Mark-Jan Bastian, misschien heb je ons gezien ik knielde op het fietspad.

Gefeliciteerd met je prestatie en hopelijk geen last gehad van je been.
Het is misschien moeilijk te zien op het blog klein beeld.

Groet Ron en Katinka.

Motoroka zei

Hallo Wim,

Wij hebben een filmpje op het Blog staan met eerst een open ligger ( volgens ons Mark-Jan Bastian) en daarna dacht ik jou te herkenen in de Quest.
Misschien heb je mij gezien op het fietspad. (Ron)

Het is wel een beetje klein beeld op het blog.
Groet Ron en Katinka

Wim Schermer zei

Hi Ron en Katinka,
Inderdaad hebben jullie mij vastgelegd. Snelheid op dat punt rond 53 km/u. Ik heb jullie inderdaad gezien, alleen niet herkend.
Groeten,
Wim

Dick de Wit zei

Wim

goedenmiddag Wim

je bent nog drukker met al die blogs,dan toen je niet gepensioneerd was man


veel kilometers toegewenst

Dick de Wit

www.fotodick.nl

Wim Schermer zei

Hi Dick,
Inderdaad ik blog wat af. Ik kan gelukkig razendsnel tikken, blind en met tien vingers, dus het staat er heel snel op.
Mooie foto's!
Groeten,
Wim