zondag 15 november 2009

GPS op het stuur

Tegelijk met het paraplu standaardje bedenk ik dat er nu ook een mooie mogelijkheid ontstaat om de GPS op een wel heel mooie positie, op het stuur recht voor mijn neus te plaatsen. Nu zit de GPS op de rechterwielkast en dat is bij zonnig tegenlicht een donker gat.
Op mijn verzoek maakt Kees Koopman een RVS plaatje dat onder een hoek is vastgelast aan een stukje RVS staf van 10 mm. Draait de plu makkelijk vrij rond, de GPS standaard heeft een stevige passing om ongewenste verdraaiing te voorkomen. Op het plaatje plak ik een stukje klittenband en schuif het geheel in de paraplustandaard. De GPS er op en dan maar eens kijken of dit werkt.
Het werkt perfect. Met mijn normale varifocus bril heb ik een uitstekend scherp zicht op de GPS, met de varifocus in mijn fietsbril gaat het minder makkelijk. Het dichtbij gedeelte zit daarbij erg onderin. De oplossing is een glas gelijk aan mijn huidige normale bril of mogelijk een klein leesglas in het huidige glas. Mijn optiek leverancier mag hierop zijn creativiteit botvieren.
Met een tweede plaatje, Kees wist niet of ik het plaatje in de lengte of de breedte wilde, dus maakt ie ze allebei, kan ook de iPhone dwars worden geplaatst.
De iPhone gebruik ik om met het navigatieprogramma nDrive op een onbekend adres in een plaats te komen. De meeste fietsplanners brengen je overigens wel in de juiste straat. Het mooie van dit alles is dat de bediening van rem, shifters, claxon en richtingaanwijzers, in het geheel niet wordt gehinderd.
Gaat het regenen, dan verdwijnt de GPS natuurlijk weer naar de wielkast en de plu gaat op zijn standaardje. Ik hoef er niet voor uit de fiets en de plu laat zich zelfs tijdens het rijden opzetten.
Tenslotte probeer ik of de GPS onder de schuimkap goed te zien is. Dit gaat uitstekend.

4 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Wim. Het ziet er mooi uit. Ik kom het morgen wel in in het echt aanschouwen. Groeten Kees

Maarten zei

Hoi,

Ik weet niet of ik je plu overneem, maar de plaats van de GPS is zeker het overwegen waard.

Maarten

Martje zei

Wat onwijs met die GPS. En die plu, Wim wat heb je toch een ideeen.
Trouwens als jij ook es met de meiden wil fietsen dan vinden wij dat ook heel gezellig hoor!!

Wim Schermer zei

Hi Martje,
Ik wil majoor Kees niet voor de voeten lopen hoor :).
Hij is echt gek op jullie.
Alle gekheid op een stokje, als het uitkomt fiets ik graag met jullie mee. Ik ga overigens niet zoals majoor Kees elke dag fietsen. 2 tot 3 keer week is ook goed.
Groeten,
Wim