woensdag 17 maart 2010

Nieuwe hoofdtelefoon Sennheiser PX 100

Tijdens lange ritten is muziek luisteren heel prettig. Jaren lang gebruik ik de Sennheiser PMX 60 hoofdtelefoon met beugel achter het hoofd. De kwaliteit is niet meer zo geweldig. Niet zo gek als je weet wat dat kleine ding allemaal meegemaakt heeft. Tijdens een rit met ALF viel de hoofdtelefoon door een voetengat en sleepte kilometers voort over de klinkerbestrating langs het Amsterdam - Rijnkanaal. Daarbij is gebruik van een 'achter het hoofd' beugel bij gebruik van een bril niet ideaal. Er hangen immers twee kunststof dingen tegelijk op je oor. Ook wil een achter het hoofd beugel wel eens verschuiven door het nekkussen.
Wat mij wel altijd is bevallen is het feit dat je om je heen nog vrij goed kan horen. Een inhalende auto hoor je echt aankomen. Dit in tegenstelling tot veel oordopjes die je goeddeels afsluiten van de wereld om je heen. Nu het schuimplastic op de oorschelpen volledig is versleten kijk ik even naar vervanging daarvan. Dat blijkt zinloos, kost een halve nieuwe PMX 60.
Sennheiser heeft al jaren een PX 100 hoofdtelefoon in het programma. Met 64 gram een lichtgewicht met beugel over het hoofd. Ook dit is een 'open' type. Bij de hoofdtelefoonstore.nl voor 39 euro inclusief verzendkosten.
De hoofdtelefoon oogt fragiel maar zit toch heel degelijk in elkaar.
De geluidskwaliteit is een openbaring, fantastisch. Mooie substantiële bassen en een prima midden en hoog. Klein opvouwbaar en in een stevig compact doosje mee te nemen. Een absolute aanrader.

2 opmerkingen:

Quesjer zei

Hoi Wim,

Ik weet niet waar je informatie hebt ingewonen over de prijs van vervanging van het foam. Via Handyman kost dat 5 euro per setje maar een briefje naar het hoofdbureau van Sennheiser te Almere levert je een gratis setje foam op. Ik heb er meerdere versleten, (gemiddeld drie per koptelefoon schat ik zo, en ik ben nu met mijn derde koptelefoon bezig) en was dat zo zat dat ik nu een setje heb laten maken van fleece, en dat werkt ook prima, maar de originele dingetjes zijn dus gewoon gratis te krijgen.

Wim Schermer zei

Hi Paulus,
Goede tips. Ik heb alleen bij webwinkels gekeken die tussen 4 en 7 euro rekenen. Nog eens zo'n bedrag aan verzendkosten en de PMX 60 is 'total loss'.
Groeten,
Wim