maandag 26 april 2010

Vredestein Perfect Moiree 559 weer terug

Vredestein laat vandaag weten dat de Perfect Moiree 559 in 47 en 54 mm in het 2010 programma zullen terugkeren.
Dat is een goed bericht, want de 54 mm brede PM is wel een heel goede winterband. Stevig, legt makkelijk om, behoorlijk lekbestendig en nog licht lopend ook.
Goed nieuws dus.

6 opmerkingen:

simply red zei

Hoi Wim,

Enig idee waarom ze terugkomen op hun eerder besluit om te stoppen met de productie van de band in deze maat ? Goed nieuws trouwens.

Groet,

Paul.

Wim Schermer zei

Hi Paul,
Ze zij ook niet echt gestopt. De banden zijn tot op heden goed beschikbaar geweest en als er tekorten zouden zijn, dan komen ze snel weer terug.
Ik heb het gevoel, bedrijven doen dit vaker, dat zij een aankondiging hebben gedaan om reacties uit de markt te krijgen.
Die reacties zijn kennelijk voldoende om de band - weer - in productie te nemen.
Groeten,
Wim

simply red zei

Hoi Wim,

Omdat deze maat niet meer op hun site stond heb ik een paar dagen geleden gebeld met het hoofdkantoor in Enschede. Na een paar doorschakelingen kwam ik bij de afdeling fietsbanden. De meneer die me te woord stond wist precies over welke band en maat ik het had en vertelde me zonder aarzeling dat de productie van de 559 band per 1-1-2010 gestopt was. Ymte had me net daarvoor laten weten dat hij nog makkelijk een partij banden kon bestellen. Toen ik dit meldde aan de "Vredestein-meneer" zei hij dat dit de laatste restjes waren. Na hem bedankt te hebben voor de informatie heb ik dit bericht de wereld in geholpen. Nu weet je dus van de hoed en de rand.

Groet,

Paul (woedende Fred rijd trouwens veel sneller)

Struikelaar zei

Vreemd, ze zien toch wat ze verkopen?

Robbedoes zei

Hoi Wim,

Ik was al bang dat ik opzoek moest naar een andere band.

Gr
Rob

Wim Schermer zei

Hi Paul,
De omzet van een band wordt altijd op wereldschaal bekeken. Als een product lang meegaat, is er bij de marketingmensen de neiging om 'antiquiteiten' uit het programma te halen.
Hoe dan ook, ze komen weer terug.
Groeten,
Wim