woensdag 19 mei 2010

Goed voorbeeld doet goed volgen

Regelmatig publiceer ik op mijn blog nieuwe ideeën om de uitrusting van de Quest te verbeteren. Veel lezers nemen die ideeën over, vaak onder dankzegging voor het onderzoek. Dat is prima en daar doe ik het ook voor. Soms vindt iemand één of twee dagen later precies hetzelfde uit. Wel pas nadat dit op mijn blog uitgebreid beschreven is. Als er een verwijzing wordt gemaakt naar mijn blog vind ik dat prima. Als dit niet gebeurt en mijn idee wordt door een ander als een eigen idee gepresenteerd, vind ik dat minder leuk.
Ik noem geen namen, maar voor de regelmatige lezers van Questblogs is het glashelder :).

11 opmerkingen:

Mick zei

Laten we dan gewoon aanhouden dat degeen die de minste spelfouten maakt in de beschrijving ook op míjn blog vermeld wordt!

mvg Mick

Wim Schermer zei

Hi Mick,
Zoals wel vaker begrijp ik je reactie niet.
Groeten,
Wim

Quemo zei

Ha Wim,

Hoewel je absoluut met 'nieuwigheden' komt op velomobielvlak, denk ik dat je in dit geval misschien toch beter anders kan reageren (bij een ander zoiets waarnemen is makkelijker dan bij jezelf zei de gek).
Het ruitje zoals jij op je Quest hebt zitten heb ik al eerder gezien, ik meen strak op de rand van een AAW.

Ik ben het met je eens dat het wel netjes is om te melden als je ergens iets vandaan hebt (ik heb wat internetgesnuffel gedaan en gevonden wat je bedoelt en vind het ook wel frappant dat het 2 dagen later gebeurt) maar je ruitje (in die vorm) van 2 dagen geleden is ook al eerder door iemand anders 'uitgevonden'. Ik ben aan het zoeken geweest en weet niet meer bij wie ik het gezien heb maar ik heb het al eens eerder gezien. Geheel 'nieuw' is het dus zeker niet. Maar dat is met de vele vormen van ruitjes eigenlijk zowiezo al het geval. Het moet wel héél vernieuwend zijn om als echt 'nieuw concept' te worden gezien.

Nieuwe concepten vind ik absoluut dat daarvan de bedenker genoemd wordt. Maar ook eventuele opvolgsels van opvolgsels mogen de voorganger als basis genoemd krijgen zodat via-via uiteindelijk toch de bron terug gevonden kan worden. Maar ik betwijfel of dat hier nog gaat lukken. Is dat het vizier van de racekap van VM.nl? Is het het Flevobike Versatile ruitje? Is het..... misschien wel gewoon het motorvizier.

Met je keramische kogellagers ben je denk ik wel de eerste geweest en ook met je armsteunen en vast nog wel wat zaken (de stootboeien in de voetgaten kan je ook alweer als opvolger zien van de complete afdichtingen die bijvoorbeeld Hans W. gemaakt heeft). Maar in dit geval is het wel nuttig en zeker een leuk experiment maar mogelijk toch niet helemaal vernieuwend (maar zeker wel het melden/delen waard! en dat geldt eigenlijk voor alle experimentjes, hoe klein ook, ik zie het als 'Open Source')

Anoniem zei

he wim

nog bedankt voor het weizen van de weg.
anders was ik aan de andere kant van het water gaan fietsen en had ik de pont over gemoeten.
heerlijk gefietst vandaag 165 km.

groetjes de muis

yvonne zei

he wim

nog bedankt voor het weizen van de weg.anders was ik aan de andere kant was het water gaan fietsen en dit was veel beter.
mooi fietspad.

groetjes de muis

Mick zei

De meesten zullen zien dat op de andere site waarop u doelt en het windscherm eveneens beschreven wordt een spelfout zit en u staat in mijn lijst met gevolgde blogs...
Ik had eigenlijk niet verwacht dat u me op deze manier (indirekt) reklame laat maken voor m'n blog maar verder begrijp ik dan weer niet wat daar niet aan te begrijpen valt!
Groeten Mick

Wim Schermer zei

Hi Wilfred,
Ik denk dat veel zaken die ik bedenk in één of andere vorm elders al eerder zijn bedacht. Doet niks af aan het feit dat als ik maandagochtend een ruitje op pootjes beschrijf op de rand van het instapgat, dat het dan niet leuk is dat dinsdagavond iemand anders doet alsof ie het geheel en al zelf heeft verzonnen.
Is allemaal niet zo belangrijk, maar ik betrap mezelf erop dat ik het leuk vind. Leuker is om, met verwijzing naar elkaars ontwikkelingen, samen aan de verbetering daarvan te werken.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Hi Mick,
Spel- en taalfouten in blogs van een ander houden me niet bezig. De één is beter met taal, de ander beter met rekenen. Ik doe mijn best om geen taalfouten in mijn blog te maken, en ik denk dat ik daar redelijk in slaag, maar je zult mij nooit opmerkingen zien maken over de fouten in andermans blog.
Groeten,
Wim

Quemo zei

Ha Wim,

Je schrijft:
[Is allemaal niet zo belangrijk, maar ik betrap mezelf erop dat ik het leuk vind. Leuker is om, met verwijzing naar elkaars ontwikkelingen, samen aan de verbetering daarvan te werken.]

Wat dat betreft zitten we op één lijn. Zie mijn verwijzing naar 'Open Source' en opmerking over het terugzoeken naar de bron. Alleen vraag ik me dus wel af of het mogelijk niet toeval is dat het zeer kort na elkaar geplaatst is (wel heel toevallig, daar niet van). Hij is immers ook actief bezig met de schermpjes en ruitjes.

Wat betreft mezelf: ik verwijs ook niet naar alles en iedereen. Maar àls ik het ergens vandaan heb, dan meld ik dat (zie bijvoorbeeld het magneetdekjesverhaal) maar mogelijk is ook al eerder iemand ermee aan de slag geweest waar ik geen weet van heb.

Maar goed, Open Source, wat mij betreft een belangrijke stap naar een snelle ontwikkeling. En ja, als iemand naar mijn artikelen verwijst (is ook al vaker gebeurd), dat is wel een leuke veer in de kont en weet je ook waar je het voor doet.

Unknown zei

Misschien bedoelt Quemo deze fotos:

http://picasaweb.google.nl/gjschipper75/Quest347#5465262402254289170

Vervolgens haal je het klittenbandje los en kun je over het ruitje kijken:

http://picasaweb.google.nl/gjschipper75/Quest347#5465262589810156194

En dat gebruik ik al drie jaar.

Gert Jan

Wim Schermer zei

Hi Gert-Jan,
Zou zo maar kunnen. Zijn allemaal variaties op één thema. Ik denk aan een minimalistischer schermpje, uiteindelijk zonder vaste ophangpunten.
Ziet er in elk geval goed uit.
Groeten,
Wim