donderdag 20 mei 2010

Mini vizier verfijnd, Lexaan te koop

Na het eerste mini vizier met lexaan steuntjes heeft Eduard Botter een variant bedacht met aluminium steuntjes. Heel sterk, maar ze staan wel in je gezichtsveld en zijn mogelijk niet ongevaarlijk bij een frontale botsing.
Bij mijn tweede uitvoering van het vizier, zijn de steuntjes helemaal niet meer nodig. Ik heb deze week een hele rol 0.75 mm van bijna één meter breed GE polycarbonaat gekocht, dus ik kan naar hartelust experimenteren. Op de beschermfolie teken ik het nieuwe vizier, met 4 cm hoog nog iets lager dan de eerste, af. Dan knip ik het model helemaal uit met een scherpe huishoudschaar. De uitstekende lippen buig ik koud om waardoor het schermpje in een hoek van ongeveer 45 graden komt te staan. Dan plak ik op de ontstane lippen een wit klittenband rondje, jaja die van de Action :). Het klittenbandje dat op de kuiprand moet komen plak ik op het rondje dat al op de lip zit. Dan even positioneren en het geheel op de kuiprand vastdrukken. Als alles naar wens is mag de beschermfolie aan weerszijden eraf en resulteert een wel heel fraai geheel.
Het schermpje is nauwelijks te zien en zelfs heel moeilijk goed in beeld te brengen.

Polycarbonaat te koop
Als particulier kleine hoeveelheden Polycarbonaat in een wat grotere breedte kopen is onmogelijk. Daarom heb ik bij GE een rol gekocht met een groot aantal vierkante meters Polycarbonaat. Veel te veel voor mij alleen, ik kan nu wel 1000 vizieren maken. Reden waarom ik voor de liefhebbers een stuk beschikbaar heb. Reken op ongeveer € 12,50 voor een stuk van 50 x 92 cm. Afhalen kan, toesturen ook, maar dan komen de netto verzendkosten er nog wel bij. De kwaliteit is echt onberispelijk.

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik maakte een rekensommetje en ben nieuwsgierig: heb je echt voor duizenden euro's lexaan gekocht? Of maak je een leuke winst op losse stukjes? (daar heb ik helemaal geen bezwaar tegen hoor!)

Wim Schermer zei

Hi Dirk,
Nee, ik heb nu € 175,- euro uitgegeven aan Lexaan waarvan ik nu ongeveer 5 m2 verkoop. Ik maak er dus geen winst op. Dat zou ik wel kunnen doen, maar dan moet ik rollen kopen van honderden meters lang. Dan heb ik materiaal voor honderdduizenden vizieren. Zoveel ga ik er nooit verkopen.
Groeten,
Wim

Sebastiaan zei

Hoi Wim,

Zie er goed uit! Ik denk dat hiermee wel de 'definitieve' vorm van het windscherm bepaald is, waarbij op hetzelfde thema nog wel wat variaties mogelijk zijn.
Ik hou me aanbevolen voor een stuk Lexaan.
Groet,

Sebastiaan

Wim Schermer zei

Hi Sebastiaan,
Ik denk dat je gelijk hebt, al zijn er vele variaties mogelijk als. In voor- en najaar kun je open rijden zonder de volle winddruk in je gezicht. In de winter kun je met kap met een ander vizier, ook met een verschillende lengte lexaan naast je hoofd, heerlijk doorrijden.
Groeten,
Wim

Anoniem zei

Hoi Wim,

Nog een idee om de schittering in het ruitje te minimaliseren; Als je zwarte (electra) tape op de instaprand plakt ben je de spiegeling van de fiets in het ruitje kwijt.

Ook ik heb interesse in een stukje.

Met vriendelijke groet,

Thomas van Schaik

Wim Schermer zei

Hi Thomas,
De schittering is alleen een beetje merkbaar als de zon recht van achter komt. Maar een donkere tape vermijdt zeker alle reflectie. Reden ook waarom alle dashboards van auto en vliegtuigen altijd matzwart zijn.
Hoe wil je de lexaan ontvangen?
Groeten,
Wim

simply red zei

Hoi Wim,

Met verzendkosten ben ik evenveel kwijt als één versatile-ruitje. Even rekenen hoeveel ruitjes ik hier uit kan knippen en ja: doe mij maar een stuk. Mijn gegevens heb je al.Vorige bestelling vervalt.

Groet,

Paul Dijs

Robbedoes zei

Hoi Wim,

Ik zou ook wel graag een stuk willen hebben.
De wind uit mijn oren is wel zo prettig :-)
Ik kom wel langs om het te halen.
Kan ik meteen even naar de mal kijken.

Gr
Rob

Mick zei

Dat ziet er erg netjes uit meneer Schermer.
De alleweder is te verschillend van vorm natuurlijk.
Misschien kunt u de vorm vd klanten id vorm van uitprintbare PDF-formaten (of zo) publiceren of mailen zodat men die achter elkaar kan leggen en zelf aan de slag kan met 'het basismateriaal'?

Bert H zei

Dag Wim,

Zou je een stuk voor mij kunnen meenemen naar Cycle Vision aannemende dat je daar heengaat?
Groet,

Bert

Wim Schermer zei

Hi Mick,
Ik zal de afnemers van de lexaan enkele modellen meesturen.
Groeten,
Wim

stradavier zei

Wim,

ik ben ook geïnteresseerd voor het materiaal voor een ruitje voor mijn Strada. Ik woon in Emmeloord, dus het zal verzonden moeten worden. kan je mij mailen voor de exacte kosten en rekeningnummer?

Alvast bedankt!

Marcel zei

Hoi Wim,

Gisteren kwam mijn bestelling van Conrad binnen. Daarna ben ik lang bezig geweest om een mal te maken. Maar het vizier zit er op.

Ik wil er heel graag mee fietsen maar de Quest heeft geen trappers. Ik "mag" morgen met mijn zoon de 11-steden fietsen op de gewone fiets. Brrr...

Bedankt voor je mooie beschrijving. Geniaal vind ik dat je de lipjes aan de mal vast maakt!!
Groeten Marcel Quest 342

kegge13 zei

Hoi Wim,
Ik heb een Schermerpje gemaakt van de Conrad-polycarbonaat. Zie http://euroquest.kegge13.nl/index.php?i=2010/20100523.htm

Wim Schermer zei

Hi Theo,
Weer een leuke variatie op het thema vizier. Misschien kan het zelfs nog mooier. Als je vizier voorziet van pootjes zoals ik deed, en je maakt smalle sleufjes in de liggende plaat tussen de spiegels, dan heb je zelfs geen klittenband meer nodig.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Hi Stradavier,
Ik reken 12,50 euro voor 50 x 92 cm excl. verzendkosten. Ik weet nog niet precies wat de koker en de verzendkosten zijn, maar ik denk dat het totaal rond 20 euro zal zijn.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Hi Bert,
Ik zal een stuk meenemen naar CV.
Groeten,
Wim