zondag 6 juni 2010

Cycle Vision 6-uurs race

Rond de middag rij ik naar Sloten om een groot deel van de 6-uurs race te bekijken. De rit gaat per auto omdat mijn schoonvader op de intensive care ligt en ik snel naar huis wil kunnen rijden. Als ik arriveer heeft Ymte Sybrandy zijn kwelgeest Daniel Fenn in de Evo-R al aan barrels gereden. Daniel houdt zijn rechterhand voortdurend bij het raampje om wat verse zuurstof naar binnen te loodsen. Later moet Daniel tot twee keer de kap eraf gooien om oververhitting te voorkomen.
Ymte rijdt uiteindelijk 322 km in zes uur, onwaarschijnlijk veel en door niemand zelfs maar te benaderen.

Het eskader uit Noord-Holland heeft aangelegd bij het moederschip, de camper van Marian en Kees van Hattem. Koffie en soep gaan er in als koek. Jan, Jan, Nico, Kees, Rob en Mathijs rijden in de middag weer naar huis, ik kijk de hele wedstrijd af.
De racekap op de Quest levert enkele kilometers per uur snelheidswinst op, maar als het te warm wordt lever je snel 4 tot 6 kilometer snelheid in. Reden waarom ik een racekap heb met een vizier zoals op een motorhelm. Wordt het te warm, dan kan ik het vizier een stukje open zetten en de broodnodige koeling binnen laten. Zelfs het kleinste kiertje levert direct snelheidsverlies op, maar alles is beter dan oververhitting oplopen.

In het Velodrome is het rustig. Veel bezoekers zijn er niet en de handelaren hebben weinig business.

Al met al is Sloten met zijn nieuw geasfalteerde baan voor de wedstrijden fantastisch. De exposanten zijn gemiddeld niet erg tevreden. Mogelijk kunnen de exposanten beter een soort ligfiets paviljoen betrekken op Bike Motion. De wedstrijden zouden dan uitstekend weer in Sloten kunnen worden gehouden.

1 opmerking:

Robbedoes zei

Hoi Wim,

Ja die Ymte daar is geen maat voor.
Wat een snelheid en dat 6 uur lang.

Het was een hee gezellige dag voor ons als ligfietsers, maar ik ben het met je eens dat het voor de handelaren huilen met de pet op was.

Gr
Rob