woensdag 22 juni 2011

Bebop pedalen nu leverbaar

Het is echt waar, ik heb de eerste 20 paar Bebop pedalen in huis. Het is de voordeligste, chroom molybdeen uitvoering. Per paar weegt deze set Bebop pedalen 210 gram. De schoenplaatjes zijn er uiteraard bij en maken het totaal 285 gram. Voor de grammenjagers zijn er ook nog RVS en zelfs titanium pedalen. Deze laatste wegen maar 150 gram per paar.
De voordelen t.o.v. SPD pedalen zijn legio. 20 graden vrije slag naar links en naar rechts. Dit is heel prettig voor de knieën. Het in- en uitklikken gaat zeer makkelijk. Je kunt een losse pedaal met de hand in de schoenplaatjes drukken en ook weer met de hand losmaken. Dat moet je maar eens met SPD pedalen proberen, kansloos. De open structuur van de schoenplaatjes zorgt er voor dat modder en sneeuw minder makkelijk blijven zitten. De Speedplays zijn hierom berucht.
T.o.v. de bekende Speedplay pedalen hebben de Bebops het voordeel dat er geen plastic onderdelen in zitten die snel slijten.
Als laatste voordeel is er de lage bouwhoogte (stackhoogte 11 mm) waardoor de kracht die op het pedaal wordt uitgeoefend effectiever wordt omgezet in voorstuwing.
Nu voor het eerst echt te koop in de webwinkel.

6 opmerkingen:

Jack zei

Tja, wim een virtuele winkel.... eigenlijk zou een beursstand voor volgend jaar wel nodig zijn verwacht ik. Zie je op Cycle vision

lighans zei

Ze staan nog niet in de webwinkel.

Ben benieuwd naar de prijs....

Heb je ze ook mee naar Cyclevision?

Hans Huijgen

Wim Schermer zei

Hi Jack,
Niet eens een virtuele winkel, het wordt een heus winkeltje. En dat allemaal met spullen die er anders nooit zouden zijn gekomen :).
Zie je in de polder vrijdag.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Hi Hans,
Ze staan nu online.
Groeten,
Wim

klaas de jong zei

Dag Wim,
Ik heb met spd's af en toe last van kramp onder mijn voet of een slapende voet; ik weet niet of deze bebobs mij daar van af kunnen helpen, maar die schoenplaatjes; hoe groot (lxbxd) zijn die? en kunnen ze net als spd's " verzonken" in de schoen gemonteerd worden?

Ik heb Keen Commuter fiets sandalen en daar zweer ik bijna bij.

groet en ik hoor graag van je!

klaas

Wim Schermer zei

Beste Klaas,
De Bebop plaatjes zijn 55 x 34 mm. Of ze probleem zullen oplossen is de vraag. Belangrijker dan de plaatjes is de buigzaamheid van de zool. Voor het fietsen heb je een harde niet buigende zool nodig. Hiermee verdeel je de druk over je hele voet. Fietssandalen zijn nogal eens compromis om te kunnen fietsen en wandelen. Dat vind ik geen goede zaak. Voor het lopen heb ik naast mijn Sidi schoenen met carbon zolen een paar lichte sneakers.
Groeten,
Wim