zaterdag 25 juni 2011

CycleVision 1-uurs race, 55,3 km/u

Vanmiddag rij ik naar Hoorn om de nieuwe racekap voor mijn eigen Quest op te halen. Het is een heel mooi exemplaar geworden. Wel moeten er nog wat luchtbelletjes in de liggende kap met epoxy worden 'afgemest'. Bij VandenBerg is het heel druk en verschillende klanten vinden de kap en de Quest prachtig.
De voorbanden staan op 5.7 bar zodat er over enkele uren nog 5.5 bar in de latex binnenbanden zit. Op mijn gemak rij ik naar de RDW testbaan waar er al veel ligfietsers in de weer zijn. Jan Geel, Nico en Matthijs zijn gekomen om me aan te moedigen.
Om half negen mag ik vertrekken voor mijn uurs-race. De start is met tussenpozen van vijf seconden.
Het waait nog behoorlijk uit het noordwesten. Op het rechte stuk voor de finish komt de wind schuin rechts voorin. Op het deel aan de overkant is er weinig wind door de bomen. Dubbel nadeel dus.
Ik start niet te wild en zie al direct Eduard Botter langskomen. Dat mag dus wel wat harder. Na de eerste ronde zit ik op een snelheid van 58 km/u. Eduard loopt niet verder uit en ik kan hem zelfs even later weer inhalen. Daarna zie ik hem niet terug :).
Een half uur kan ik de snelheid tussen 56 en 58 km/u houden. Dan verzeil ik in dipje en ga rond met 55 km/u. Ik haal Kees van Malssen, de voorzitter van de Ligfietsvereniging in. Vanzelfsprekend komt Ymte me voorbij. Ook Theo van Andel heeft de snelheid er goed in en haalt me twee keer in. Verschillende fietsers staan langs de kant met pech. Daniel Fenn krijgt een lekke band en ook Jan van Steeg komt met 1 bar druk in beide voorbanden over de finish. Nieuwe banden zijn misschien niet zo snel, je komt er wel mee over de finish.
Na drie kwartier krijg ik kramp in mijn rechterkuit, een oud euvel. De snelheid moet omlaag naar 50 tot 52 km/u. De laatste ronde komt de kramp ook in mijn scheenbeen. Ik mik de finish zo uit dat ik precies één uur rij en dus niet nog een ronde moet.
Het uiteindelijke resultaat is 55,3 km/u. Ik word hiermee achtste van 98 deelnemers. Zo snel en zo hoog in het klassement ben ik nog nooit geëindigd. Al met al ben ik dik tevreden over het resultaat.

Vandaag rij ik de sprint over 200 meter met vliegende start.

Vanavond na het avondeten vertel ik hoe ik de Quest snel, stil en comfortabel heb gemaakt.
Ook onthul ik dan de nieuwste uitvoering van de race/toerkap.

Foto tijdens race: Miranda van Golberdinge

3 opmerkingen:

Koen de Jong zei

Hi Wim,

Je bent mijn held hoor. Ik heb respect voor je.

Groet Marcel

Hugo zei

Diep respect Wim, alle training is dus niet voor niets geweest.
Een super velomobiel mag dan wel helpen, maar het is toch degene die erin zit die de prestatie levert.
De Bebop pedalen zijn trouwens gearriveerd, dank voor de snelle verzending.
Grts
Hugo Verschoor

Willem zei

Proficiat Wim, netjes hoor.
Gr.Willem