donderdag 4 augustus 2011

ROAM 5 augustus

Morgen 5 augustus fietsen de ROAMers van Harlowton naar Billings. De koerslijn is de blauwe lijn op de kaart. Er wordt vrijwel steeds gedaald. De fietsers starten op een hoogte van 1349 meter en eindigen op 983 meter hoogte. De afstand is met 151 km en grotendeels dalend een makkie.
Het wordt 29 gr. C. en er kan uit een deels bewolkte hemel een onweersbui vallen.
De meeste Amerikanen zijn al weer naar huis. Een Amerikaanse deelnemer vindt de meeste Europeanen maar vreemde kwibussen. Zij zouden te weinig water meenemen en niet begrijpen dat er wel tot 80 mijl geen voorzieningen zijn. Dezelfde deelnemer vindt ook de vering van de fietsen van de meeste deelnemers niet geschikt om in de VS te rijden. Door het rijden over 'rumblestrips' veren de wielen zover in dat de fiets onbestuurbaar wordt. Hoe het rijden over 'rumblestrips' gaat zonder vering vertelt de man niet.

3 opmerkingen:

Machiel Spruit zei

Hoi Wim,

Ik heb t verhaal van die Amerikaan ook gelezen. Houd zoals bij alles hier rekening met een flinke dosis amerikaanse overdrijfzin, daar hebben ze hier een abonnement op! Wij weten allemaal goed waar we mee bezig zijn en als je net 4 liter hebt "bijgetankt" kan je zo'n water aanbod vanuit het support team prima afslaan. Persoonlijk heb ik nog nooit zonder gestaan!
Wat de rumble strips betreft, daar is geen enkele vering op ingesteld, als je daar met hoge snelheid overheen rijdt dan gaat de fiets "dansen" en kan de achterkant uitbreken en dus omslaan. Jim Snyder is dat overkomen zijn splinternieuwe Mango is volledig beschadigd. Hij is er zelf op wat schaafwonden goed vanaf gekomen. Opletten hier dus!!!

Travis zei

I would like to clarify that Chris Malloy does not draw a salary from Recumbent Journal. Nobody does.

I once paid him $250 to show my appreciation when we had a bit of extra income, but that was quite some time ago.

In fact, Recumbent Journal has not received new ad revenue since October of 2010.

BertQuest zei

Er was toch 1 weer terug gereden? Een Amerikaan. Die had pas echt last van vocht gebrek ;) Reed weer terug naar zee.

Die rumble strips zijn denk ik wat te vergelijken met onze half open stenen. Die gebruiken ze hier buiten dijks om fietsers wakker te schudden. Voor mijn Quest betekend dat al rijdend met een trillende achterkant die 0.5 meter uitde middenlijn zit. Tegensturen en door gaan. (in mijn geval)