zaterdag 11 februari 2012

'Crash Beekie door laaghangende zon'

Al langere tijd bekijk ik de manier van rijden van onze welbekende Beekie met enige zorg. En ik niet alleen. Iedereen die wel eens met Beekie oprijdt is meer dan op zijn hoede.

Nu weer de zoveelste crash in Hoorn.
Ik zie veel fietsers met ach en wee reageren. Tijd voor een wat kritischer reactie op het blog van Beekie. Dit valt echter bij Beekie niet in goede aarde en hij schopt me direct van zijn blog af.
Beekie, dat helpt niet. Wim heeft een nog beter gelezen blog, dus mijn reactie lezen de mensen bij deze hier.

Na alle ach en wee dan toch maar eens een wat kritischer reactie.
De kruising waar Marcel is gecrasht is goed overzichtelijk. Tussen de haakse kruising met het paaltje en de weg is meer dan 10 meter afstand.
In de Wegenverkeerswet staat dat je moet kunnen remmen binnen de afstand waarover de weg vrij en te overzien is.
Dat doet Beekie voor de zoveelste keer niet. Ik heb persoonlijk in Duitsland Beekie tweemaal een bijna fatale aanrijding op een haar na zien mislopen.
Ik denk dat Marcel zich eens moet gaan afvragen of ie wel op deze manier met het deelnemen aan het verkeer door moet gaan.
Ook ik heb gisteren anderhalf uur tegen een ondergaande zon ingekeken. Ik ben enkele malen vrijwel gestopt omdat ik het - met één oog - niet goed kon zien. Marcel gooit zich evenwel als een lemming voor het gemotoriseerde verkeer.
Dit wordt nog eens zijn dood. Ook moet je de risico's die er gelopen worden door uitwijkende bestuurders, niet uitvlakken.
Tenslotte is het ook niet goed voor de schadeomvang van de verzekering van velomobielen bij Van Herp.
Die rekening, minder van belang, gaan we wel samen betalen.
Marcel, ik bedoel het goed met je, maar hoop wel dat je eens goed nadenkt.
Groeten,
Wim


Nu je me de toegang tot je blog ontzegt moet ik jouw blog uit mijn lijst met blogs verwijderen. 80% van het bezoek aan jouw blog komt via deze blog. Betekent simpelweg minder bezoek aan je blog.

20 opmerkingen:

Wim zei

Ik weet niet of het aan jou ligt Wim, maar ik kan ook niet meer op Beekies blog komen.

Ik krijg ook de volgende mededeling: "Deze blog is alleen toegankelijk voor uitgenodigde lezers"

Wim - die met de Roets

Wim Schermer zei

Hi Wim,
Ik krijg inmiddels diverse mailtjes van andere fietsers die ook niet meer op de blog van Marcel mogen.
Groeten,
Wim

R. Bakker zei

Wim ik lees je blog graag maar als je publiekelijk mensen aan de schandpaal nagelt vind ik dat uitermate naar om te lezen. Niet goed voor je reputatie.

Robbedoes zei

Ook ik heb even zitten tellen en dit is volgens mij crash nr 4 van Marcel,
Ook ik vind Marcel nog steeds een ontzettend leuke opgewekte vent.
Maar de rijstijl die Marcel had of heeft behoeft wel enige aanpassing.
Als ik lees dat hij twijfelt of de fietsers voor hem wel overgestoken zijn of niet……
Dan wel doorrijdt zonder enig zicht. Dan is dat niet heel handig.
Bij laag staande zon en geen zicht dan is er maar 1 actie mogelijk en dat is stoppen.

De reactie van Beekie is op zijn beekjes…
Hopelijk ziet hij de reden van onze bezorgdheid in.
Wij hebben niets aan crashende velomobilisten.
En hebben alleen maar het beste met hem voor.


Gr
Rob

Wim Schermer zei

Beste R. Bakker,
Ik zie het niet als mensen publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Ik spreek mijn zorg uit voor zowel Beekie als andere verkeersdeelnemers.
Je crasht niet door een langhangende zon, je crasht omdat je, om welke reden dan ook, de regels aan je laars lapt.
Ik realiseer me dat een ongeval altijd mogelijk is, maar de manier waarop Beekie rijdt en reageert op zijn crash, geeft blijkt van een totaal gebrek aan realiteitszin.
Ik vind dat dat best benoemd mag worden, niet alleen in het belang van Beekie, maar ook van andere weggebruikers.
Beekie, ik had het over realiteitszin, wil die discussie niet aan en gooit mij, en naar nu blijkt iedereen, van zijn blog af.
Groeten,
Wim

Mick zei

Ik ben blij dat ik ieg niet de enige ben die Marcel geblokkeerd heeft. Terwijl ik hem & de fiets nota bene sterkte heb toegewenst.
Ik zal niet ontkennen dat ik me wel eens kritisch uitgelaten heb over de vele schades die Marcel aan z'n vm-en heeft gehad. Die vallen namelijk ivt anderen nogal op...
Maar ik zou echt aannemen, ook van mij, dat dat echt niet wil zeggen dat ik persoonlijk moeite met hem heb. En zou hem ook willen aanraden
niet een houding aan te nemen van "Wie niet vóór mij is is tegen mij".
Want zo simpel zit de wereld (gelukkig) echt niet in elkaar!
Mvg Mick

beekie zei

ik heb helemaal niemand geblokkeerd, ik was ff wat aan het uitproberen, doe ff kalm aan mensen....

ik heb na het Amerika gebeuren aanzienlijk voorzichtiger gereden,
maar kon er dommeg niks aan doen gisteren, maargoed men oordeelt er maar lekker op los ( wel erg makkelijk als je er niet bij was )

R. Bakker zei

Het gaat mij niet om de kritiek op roekeloos rijden. Daar kan ik je van harte in steunen. Het punt is dat je het op de man speelt. Je plaatst een bericht dat is geadresseerd aan B. op je eigen blog, met daarin opmerkingen in de persoonlijke levenssfeer zoals 'je rijd jezelf nog eens dood', 'zonder mijn blog zou bijna niemand jou kennen', en 'wij betalen jouw schade'. Als reactie op het blog van B. kan dit best door de beugel, maar als hij uitdrukkelijk weigert dit publiek te maken, dan mag je daar niet zomaar overheen walsen door het in een geheel andere context te herplaatsen. Dan is het fatsoenlijk om de zaak een paar dagen te laten bezinken, en je mening in de vorm van een opiniestuk op je blog te plaatsen.

Wim zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Ik kan niet anders als R. Bakker hierin steunen.
Je doet iets met Beekie waar ik zeker van ben dat je er zelf gevoelig aan bent.
Jullie zijn allebei mensen die graag de dingen die ze meemaken delen met de (ligfiets)wereld en zijn zo, in dat kleine wereldje, publieke figuren geworden.
Verder geeft Beekie aan dat hij zich bewust is van zijn eigen rijstijl en er ook wat aan wilt doen.

Theo Z zei

In de ban doen?
Daar moet je heel wat voor doen.
IP-blokkade? Dus Beekie weet vanaf welk IP-adres je hem bereikt. Het zou kunnen. Maar via een proxy (-server) ben je zo weer onherkenbaar voor Beekie.
Alleen uitgenodigde lezers? Geen idee, maar dat (b)lijkt mogelijk te zijn. Het lijkt mij niet in Beekie's voordeel (zoekt positieve aandacht - zie de Kampioen). Toch?
Jouw commentaar niet publiceren? Ja dat is mogelijk! Ook op de jouwe.

Ook ik heb gisteravond een reactie bij Beekie geplaatst, en er is niets van te zien. Dus, onhandigheid van Beekie of doelbewust weggegooid. Ik vermoed het eerste. En mijn opmerking was niet een 'ik had je al gewaarschuwd' opmerking.

Beekie ongelukkenpiloot? Tja. Hij zal deze bijnaam lang mee moeten dragen.
Positief, Wim, vind ik je laatste zin in je reactie!
Ik hoop ook dat je hem weer terug zet in de lijst van blogs.

Wim Schermer zei

Hi Jonathan,
Ik verschil nogal met Beekie. Ik publiceer alle kritiek die ik krijg op mijn blog. Beekie gaat dit uit de weg.
En als je denkt dat Beekie van al die crashes en bijna-crashes ook maar iets leert, heb je het ernstig mis. Hij vindt ook nu weer, kijk op zijn blog en op zijn reactie hier, dat 'ie er domweg niks aan kon doen'. Totale onzin dus.
Als je niks ziet stop je toch? Beekie hoefde alleen maar naar links te kijken. Naar links kijkend wordt je niet verblind. Als je de eerste weghelft over ben is daar een flinke middenberm waar je met de Quest kunt wachten op van rechts komende verkeer.
Maar als je zelfs een voorrangsweg oprijdt zonder naar het aankomend autoverkeer te kijken, kun je toch met droge ogen niet volhouden dat je 'er domweg niks aan kan doen'.
Dit is een volkomen onverantwoordelijke manier om aan het verkeer deel te nemen.
Ik vind dat prima op een afgesloten circuit, maar op de openbare weg hoor je deze fratsen niet uit te halen.
Groeten,
Wim

Mark zei

Toch kan een laaghangende zon je ook ineens verblinden. Ik was gister even aan het proefrijden en op de terugweg vlak voor een kruising met autoverkeer draaide ik de bocht om en kreeg ook ineens de zon vol in mijn bakkes, genoeg om even niks meer te zien.
Nu reed ik niet zo hard en remde dus af tot bijna stilstand maar het kan ook zomaar zijn dat je niet meer kunt stoppen en compleet verrast wordt.
Ik ken de situatie niet en was er niet bij en ik ken ook de rijstijl van Marcel niet maar je kan ook gewoon pech hebben natuurlijk.

Ik vind dat je wel erg snel conclusies trekt.

Wim Schermer zei

Hi Mark,
Ik ken de situatie ter plekke goed. Na een haakse bocht met een paaltje in het midden - je moet deze krappe bocht stapvoets nemen - is de afstand tot de voorrangsweg 13 meter. Snelheid kun je in 13 meter niet opbouwen en vanaf de bocht heb je de zon al in je gezicht.
Verkeer komt uitsluitend van links en vanuit die richting word je niet verblind.
Ik geef toe dat ik me al langer erger aan de roekeloze rijstijl van Beekie. Ik ken Beekie's rijstijl helaas heel goed. Een voorbeeld.
In Duitsland reed Beekie mee met de groep naar Giessen. De groep, waaronder ik, rem op een flinke helling omlaag af om voor een voorrangskruising te stoppen. Op dat moment racet Beekie ons voorbij met zeker 70 km/u. Hij kan niet meer stoppen voor de kruising en ragt het kruisingsvlak over. Een automobiliste weet door hard te remmen Beekie mis te rijden. Met veel geluk kan ie uitrijden op een uitrit van een industrieterrein.
Beekie's commentaar:'mijn remmen deden het niet meer'.
Dat klopt natuurlijk, een Quest kun je met 70 km/u van een helling omlaag niet binnen een paar meter stoppen.

Voor mij was zijn opmerking 'ik kon er domweg niks aan doen', genoeg om eens een kritische opmerking te maken.
Iedereen kan bij een ongeval betrokken raken. Daar leert de betrokkene meestal een goede les uit. Bij Beekie is dat helaas niet het geval.
Mijn oordeel is dus bepaald geen overhaaste conclusie.
Groeten,
Wim

Anoniem zei

Ik kan er gewoon bij...

marcel beekmans zei

wim, je gebuikt je ervaringen van 2 jaar geleden, na het giesse gebeuren hebben wij niet meer samen gereden. dat mijn rij stijl niet perfect is, dat weet ik. van fouten leert men, ook ik. met mensen met wie ik veel samen rij, zien wel dat ik beter rij, heb dat meerdere keren gehoord van hen

ik heb wel degelijk geremd op de kruising. en nee ik reed ook niet te hard, hooguit 5 km;h wand wist dat die kruiding er aankwam.

ik ben niet tegen kritische reactie
maar je botviert je ervaringen van 2 jaar geleden, en dat heeft helemaal niks te maken met anno 2012. daarbij komt nog dat je eigen conclusie trekt zonder enige info te vragen aan mij, wat je ook had kunnen doen. je hebt me diep gekwetst met dit opreden wim. je kan veel maken maar je kan ook te ver gaan.

2 theo: ik heb je reactie niet verwijderd, ik ben nog niet op de pagina geweest voor publicatie.

rob stuurde een email tenminste gisteren met de vraag of mijn weblog off line was... had jij ook kunnen doen wim voor je vol bombarie dit publiceerde.

groeten marcel

Wim Schermer zei

Hi Marcel,
Goed dat je op mijn blog reageert.
Ik heb het geval Duitsland, één van die gevallen, pas vanmiddag genoemd ter illustratie.
Na mijn reactie gisteravond was je boos op me. Je annuleerde de aanschaf van spullen en blokkeerde voor mij de toegang tot je blog. Later zag je dat dat dan voor iedereen geldt en hebt het weer teruggedraaid.

Dat je anno 2012 nog niet veel hebt geleerd bewijst je schadehistorie. Zonder te kijken een drukke voorrangskruising oprijden versterkt dat alleen maar. Kan allemaal gebeuren, niemand is onfeilbaar. Maar dan verwacht ik wel een reactie in de trant van:'Stom, ik had beter moeten kijken'. Nee, je haalt er een heel smoezenboek bij met als conclusie dat je er 'domweg niks aan kon doen'. Dat kon je wél Marcel, maar je doet het niet.

Voor mij was het gisteravond volkomen duidelijk dat mijn reactie niet gepruimd werd. Nog steeds niet trouwens want hij staat er, zondagavond 18.20 uur, nog steeds niet bij.

Als je gisteravond gewoon mijn reactie had geplaatst, had ik dat niet op mijn blog gedaan. Dan had je tenminste getoond dat je enige kritiek kon verdragen en misschien daar wat lering uit getrokken.

Nogmaals, ik heb niks tegen je, en mijn eerste posting is naar mening ook niet zo negatief, maar het zou je sieren dat als je blundert, dit ook een keer toegeeft. Dan geef je aan dat je wat geleerd hebt.
Groeten,
Wim

Anoniem zei

"Ik verschil nogal met Beekie"
-Ik heb niet gezegd dat jullie op elkaar gelijken. Enkel dat jullie beide een publiekere manier hebben van je hobby uitvoeren. Ik had ook ooit een blog, maar ik had de motivatie niet om erop te schrijven.
"Ik publiceer alle kritiek die ik krijg op mijn blog."
Ik weet dat je je ongelijk kan toegeven, maar dat was ook helemaal mijn punt niet maar het jouwe.

Ik stel mij meer vragen waarom je dit op deze manier publiceert, wat in zijn optreden triggered jou om hem op deze manier in de verf te zetten?
Mocht je nu betrokken zijn of dergelijke, maar dat is allerminst het geval. Als je niet graag met Beekie samen rijdt hoeft dat ook niet. Ook als je nu bepaalde problemen hebt met hem; geef dat dat persoonlijk aan. Wil je mensen die je dierbaar zijn waarschuwen voor iemand zijn gevaarlijk rijgedrag(daargelaten of dat nu terecht is of niet)
Ik begrijp echt niet goed wat je wilt bereiken hiermee en waarom je dit zo publiek plaatst. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat mocht dit een 'in person' situatie zijn en geen afstandelijke internetomgeving iemand met jou, toch wel, commercieel gerichte aanpak zo zou reageren.

J-hoeft ook niet alles te snappen

marcel beekmans zei

kijk wim daar ga je al de fout in:
ik had jou niet geblokkeerd,, ik had de instellingen veranderd, en was op een andere google accound aan het kijken hoe het weer gegeven woord. tussen die tijd was ik met mijn vriendin tv aan het kijken. je had moeten vragen of ik je geblokkeerd had, voor je tot dit soort actie;s overgaat.als je later nog een keer gekeken had had je dat gezien.

en dat geld ook van die kruising, je was er niet bij en haalt enkel dat van giesse er bij. ik was vanmening halve wegen de kruising te zijn.door dat ik korte tijd ff niks meer zag, remde ik wel maar achteraf niet genoeg. ik heb dus niet als een blinde kip de kruising op gereden wim, weer iets waar je gewoon vanuit gaat om dat ik dat in het verleden wel gedaan heb....

als ik iets verkeerd doe zeg ik dat , zo naif ben ik niet...

maar goed ik ga me niet meer verdedigen, je hebt immers al je mening klaar, en ziet alles enkel als smoes...

tot slot, ik was niet boos maar erg gekwetst. en wat die annuleringen betreft: ik was dat al eerder vsn plan gisteravond, om dat ik de komende tijd toch geen guest heb. maar ook dit zal jij wel weer als smoes zien.. maarja.

Wim Schermer zei

Beste allemaal,
Ik denk dat het meeste nu wel gezegd is.
Feit blijft dat Marcel mijn reactie niet heeft gepubliceerd.
Ik heb alle, ook kritische bijdragen, wel gepubliceerd. Dat gevoegd bij het gemak waarmee Marcel ernstige verkeersfouten bagatelliseert door ze af te doen als 'ik kon er domweg niets aan doen', is de trigger om mijn ongenoegen eens te uiten.
Laten we gewoon weer gaan fietsen.
Groeten,
Wim