zaterdag 26 mei 2012

Risse dempers nu uit voorraad leverbaar

Vanmorgen arriveren er weer 45 Risse dempers uit de VS. 3 dagen eerder dan verwacht, waardoor de invoerrechten, de btw en de inklaringskosten, deze moeten contant worden voldaan, met wat moeite bijeen gegaard worden. De draadeinden zijn nu 5,5 cm lang en kunnen er dus helemaal ingedraaid worden. Er zit nu standaard 5,5 bar druk in. Voor de meerderheid van de fietsers voldoende. Alleen lichte bestuurders moeten er nog één tot anderhalve bar uitlaten. De zware jongens boven 100 kg moeten er een bar bijpompen.

Alle bestellers die nog geen demper ontvingen, mogen deze komende week verwachten.

De dempers zijn nu voor het eerst uit voorraad te leveren. Wil je vrijblijvend een demper proberen, dan kan dat zonder kosten. Bestel er gewoon een in de webwinkel en vink bij betaling 'op rekening' aan. Pas als je de demper wilt houden, en reken maar dat dat risico groot is, dan betaal je de rekening. Vergeet niet de Acu-fill adapter erbij te bestellen.

4 opmerkingen:

Silverado zei

Dag Wim,

ik lees dat de draadeinden nu wat langer zijn en er helemaal ingedraaid kunnen worden, betekend dit dat de vorige uitvoeringen te kort zijn, m.a.w. waarom deze aanpassing.

Groet,

Marcel

Unknown zei

Hoi Wim,

Ik heb ervaren dat dat hulpstukje (acu fill) niet altijd nodig is, hangt van je pompje af. De mooie uitvoeringen zijn hier kennelijk? al mee uitgerust.

Nu ik ook de nodige kilometers gemaakt heb zijn de verwachtingen uitgekomen: mooie comfort- en functionele verbeteringen met de demper.

Wim Schermer zei

Hi Marcel,
De 5 cm draadeinden zijn ook lang genoeg. De draadeinden zitten daarmee standaard al 15 mm in de demper. Ze kunnen zeker nog 5 mm aan iedere kant worden uitgedraaid. Ook de stangkoppen kunnen verder uitgedraaid worden.
Het is alleen makkelijker om de draad tot op de stuit in de demper te draaien. Korter dan de originele demper zal de nieuwe Risse demper nooit hoeven te worden.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Hi Henk-Jan,
Helaas heb ik tot nu toe geen pompje gevonden die de Acu-fill overbodig maakt. Zelfs het BBB pompje dat claimt dat er geen lucht ontsnapt als je hem eraf schroeft, maakt dit niet altijd waar.
Ook heb ik een heel fraai Magura pompje dat zelfs een handeltje heeft dat het pennetje in het ventiel eerder loslaat, doet het soms niet goed.
De Acu-fill doet het gegarandeerd goed en kan mooi op de demper blijven. Hoef je ook geen kapje erop te draaien.
Groeten,
Wim