zondag 21 oktober 2012

Schakelen gaat niet, fietsen dus ook niet

Vandaag wil ik een rondje Noord-Holland gaan rijden. Helaas speelt een oud medisch probleem weer op. Door een medische misser in een ziekenhuis liep ik ooit botnecrose op in mijn - eerder gebroken - rechterpink. Om de paar jaar resulteert dat spontaan in een dikke pink die ook nog eens heel pijnlijk wordt. Fietsen gaat prima, maar schakelen lukt voor geen meter.

Dan maar wat klussen aan de Quest. Afgelopen woensdag reed ik met Bft 6 met uitschieters tot Bft 8 naar Alkmaar. Ik had de racekap thuis gelaten, maar kreeg toch af en toe flinke opdonders in de vlagen. De stormstrips, nu iets forser en mooier van kleur, gaan er weer op. Deze geven overduidelijk een grote extra veiligheid bij harde wind. Niet dat je niet meer om kunt gaan, maar de veilige marge wordt 1,5 tot 2 Bft groter.

De voetenstrips had ik voor de race Lelystad - Enkhuizen - Lelystad al gemonteerd en leveren direct extra comfort op. Laat de winter maar komen.

Ook heb ik tijd om de audio installatie met de Apple Airport Express draadloos te verbinden met Spotify Premium. XS4All geeft dat zijn abonnees een jaar lang gratis. Na een dag ben je daar aan verslaafd.
Ook verbind ik de kleuren laserprinter in de garage met een tweede Airport Express draadloos. Beide apparaatjes gewoon aansluiten en het werkt zonder gedoe direct feilloos.

12 opmerkingen:

RedDuck zei

Wim, rijd jij ook in het dagelijkse verkeer altijd rond met plakband op je knipperlichten?

Groet, F.
Q583

Corn-Dolly zei

De stormstrips voorkomen vooral het geruk en gepluk aan de fiets. De rit verloopt strakker dus veiliger. Ik vind het wat ver gaan te beweren dat 1 -1,5 brt extra mogelijk is. Wel denk ik dat windvlagen met een hogere snelheid tussen gebouwen e.d. goed worden opgevangen. Niet dat je er niks van merkt maar zo'n klap verloopt meestal met beheerst sturen.
Mijn laatste ervaring was enkele weken terug. De rit verliep redelijk rustig ondanks de woeste vlagerige wind. Op een gegeven moment ging er toch heel even een wieltje spontaan van de grond. Gewoon te corrigeren. Zonder strip had ik de tocht beslist afgeblazen. Dat was een angstige zenuwen rit geworden.
Het verschil met en zonder strip op de toerkap in stevige wind is ook enorm. Ik wil echt niet zonder. Zonder strip gaat hij beslist met stevige zijwind rare kapriolen op de weg uithalen.
Maar boven 7 bft laat ik de fiets toch echt staan.

Wim Schermer zei

Jazeker, ik rij altijd met geel tape op de LEDs. Het oppervlak van de lampjes wordt sterk vergroot en per saldo beter zichtbaar.
Groeten,
Wim

lighans zei

Wim,

Vervelend zo'n blessure.

Dat tape kan ik me goed voorstellen dat het een verbetering geeft. Vind de ledlampjes weinig spreiding geven.

Nog iets anders: in tegenstelling tot andere blogger.com blogs is jouw blog niet te lezen op een mobiel apparaat. Iets in je instellingen misschien?

Willem zei

Hoi Wim,
Ik heb de Airport Express al enige jaren in gebruik in combinatie met Itunes en moet het apparaatje steeds weer opnieuw aanmelden in mijn netwerk, hoe kan dat?
Doordat ik iedere keer enige minuten met het configuratie-programma in de weer moet gebruik ik het ding haast niet meer.

Wim Schermer zei

Dag Hans,
Ik heb nu de mobiele versie aangezet. Tot nu toe niet gedaan omdat ik de bureaublad versie op mijn iPhone prima vond.
Dank voor de tip.
Beter zo?
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Dag Willem,
Ik ken die problemen niet, ook niet uit de tijd dat ik ze nog verkocht. Geen idee waar het aan ligt.
Groeten,
Wim

Philip zei

"XS4All geeft dat zijn abonnees een jaar lang gratis."

Ik kan nergens iets vinden over dat je maar een jaar lang gebruik kan maken van de Premiumversie. Ik ging er eigenlijk vanuit dat het is zolang je xs4all lid bent. Misschien heb ik iets over het hoofd gezien.

Als kritisch luisteraar ervaar ik teveel bas in de muziekbestanden van Spotify dit in vergelijking met aanschaffen in iTunes. Merk jij daar iets van?

Waarschijnlijk onnodig om te vermelden maar de maximale geluidskwaliteit met de AE haal je bij gebruik van een optische kabel.

groeten, Philip

Wim Schermer zei

Hi Philip,
Dat één jaar gratis staat wel degelijk in de voorwaarden.
Wij hebben geen overmatige bas in de Spotify bestanden.
Nou zijn we niet bijzonder kritische luisteraars, dus het kan dat het ons ontgaat. Daarom ook geen optische kabel.
Groeten,
Wim

simply red zei

Hoi Wim,

Bar end shifters niks voor jou ?
Zijn nog gewoon te koop, zelfs voor 10 speed.

Groeten,

Paul Dijs

Wim Schermer zei

Last in mijn pink komt maar ééns in de paar jaar voor. Om daarvoor mijn fiets te veranderen is niet zinvol.
Groeten,
Wim

lighans zei

Wim,

Jup dit is te lezen via een mobiel. Bedankt.

Hans