woensdag 31 oktober 2012

Vloermatten en claustrofobie

Nadat gisteren de Quest aan de buitenkant is gereinigd, gebeurt dat vandaag aan de binnenkant.
De bodem van een velomobiel is niet altijd mooi droog en schoon. Kleding, tassen en andere spullen worden dan vochtig en soms vuil. Natte kleding gaat schimmelen en de geur in de fiets wordt er niet beter op.

Daar is nu een oplossing voor, de Ventisit vloermat.
Alles op de bodem blijft nu mooi schoon en droog. Het voorkomt ook effectief gerammel door losliggende spullen.
Het gewicht is 300 gram voor Quest, Quest XS, Strada en Milan GT (MK2).
De fraaie en onverwoestbare matten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Velomobielonderdelen.nl.

Mijn Quest krijgt nu de mooie Ventisit vloermatten aangemeten. Ze zijn vanaf vandaag beschikbaar in de webwinkel voor € 39,90.


Een klant van Velomobielonderdelen.nl vraagt of de kap die hij in bestelling heeft claustrofobie veroorzaakt. Zo'n vraag kreeg ik niet eerder.
De kappen van Velomobielonderdelen.nl zijn tijdens het rijden simpelweg niet waar te nemen. Niet links, niet rechts, niet aan de bovenkant. De vrije zichtbare beeldhoek is 270 graden, meer dan de beeldhoek van twee ogen. Ik probeer dat vanmiddag met mijn nieuwe speeltje, de iPhone 5, zichtbaar te maken. Dat lukt maar gedeeltelijk. De foto is gemaakt terwijl ik in de fiets onder de kap zit. Het Lexan vizier is geheel gesloten.

11 opmerkingen:

Unknown zei

Wat betreft die racekap en zicht: ik kan me daar volledig bij aansluiten. In wezen zie je de kap gewoon niet. Alleen in je ooghoeken de 2 verstelstrookjes,d ie 'zie' je dan wel maar daar moet je eigenlijk op letten wil je ze ook echt waarnemen.

Maar waar ik eigenlijk over wilde reageren is de set vloermatten.
Ik rijd al zo'n 8 jaar rond met zulke vloermatten maar dan wel van eigen makelij. Eengemis van de matten die jij hebt vind ik de afwerking van de randen. Het materiaal is toch wat stug, waarbij de randen 'hakerige' uiteindes van het draad hebben. Niet altijd bevorderlijk voor sommige dingen die je in je fiets legt (jas, etc.)

Werk het gewoon even mooi af met een bies rondom. Staat ook nog eens mooier.

De Bobslee zei

De racekap veroorzaakt ook bij mij geen enkel gevoel van claustrofobie, het is een ideale aanvulling op de velomobiel bij regen. Ik vind het wel jammer dat een normale fietshelm er niet goed onder past, heb daarom een smartcap aangeschaft, dan heb je toch iets om je hoofd te beschermen als er iets misgaat.

Groeten, Adriaan.

Wim Schermer zei

Beste 'unkown'.
Afbiezen kan natuurlijk. Dit is evenwel altijd een nadeel. De bies is dichter van structuur en houdt vocht langer vast. De randen van de mat beschadigt absoluut geen kleding of andere spullen.
Daarbij voegt het gewicht toe en verhoogt het de prijs.
Groeten,
Wim


klaas de jong zei

(mooi he... die iPhone 5 :) )

klaas de jong zei

Mooi he.... de iPone 5. En die panorama functie blinkt weer uit in gebruiksgemak

Wim Schermer zei

Hi Klaas,
Die panorama functie is inderdaad een schitterend voorbeeld van de manier waarop Apple iets vorm geeft.
De kwaliteit van de beelden, niet mijn foto overigens, is onwaarschijnlijk goed.
En ja, de iPhone 5 is subliem.
Ik ben geen fan van de manier waarop Apple zaken doet, en ik kan het weten, maar de producten zijn fantastisch.
Groeten,
Wim

Corn-Dolly zei

Over claustrofobie.
Ik heb uitgebreide ervaring mogen opdoen met beide meest verkochten kappen beschikbaar voor de Quest.
De Velomobielonderdelen.nl kap heeft zonder twijfel het meeste onbelemmerd zicht rondom. Niet alleen horizontaal (van oor tot oor zal ik maar zeggen), maar ook naar boven toe. Ook het vizier is het meest heldere wat licht doorlaat betreft.
Van de Sinner is recent een geval bekend van iemand die een wat opgesloten gevoel kreeg en de kap weer heeft weggedaan. Maar niet alleen om die reden.

Je moet wel enige gewenningstijd in acht nemen om te wennen aan het rijden met een kap in verkeer. Je moet meer alert rijden. Dat geldt voor alle kappen. Je bent toch enigszins afgesloten van de buitenwereld. De Sinner juist weer iets minder door de ooropeningen.
Maar na die gewenning gaan je zintuigen er naar staan en zoek je juist de gezellige bescherming van de kap om je heen.

Lijdt je echt aan claustrofobie? Ja daar is weinig tegen te doen vrees ik. Dan kan zelfs een Velomobiel rijden al angstgevoelens oproepen denk ik.

Quemo zei

Om de één of andere reden is mijn eerste bericht blijkbaar met 'unknown' verstuurd. Bericht was dus van mij.

Ik blijf me verbazen over over het 'gewicht' wat steeds maar weer aangedragen wordt. Wel matjes in je fiets plumpen maar dan wel hebben over gewicht van een bies. Zo'n bies hoeft betrekkelijk weinig te wegen (mijne zijn overigens erg degelijk gemaakt).

Haken doet het spul niet? T-shirts, loopshirts en vergelijkbaar spul vinden die haakjes toch niet echt prettig.

Dan de prijs. Best schrikken vind ik. Een rol van dat spul (en nou niet over de stevigheid gaan beginnen, wat bij een zitting wel van belang kan zijn maar voor zo'n matje maar weinig boeiend is) kan je heel wat matjes uit halen (4 sets), waarbij je dan maar 15 euro aan materiaal per set kwijt bent.

Ik blijf daarom toch maar mooi bij m'n eigen, mooi afgewerkte, wellicht iets zwaardere, mattensets (ik heb er reeds 4 gemaakt; 3 voor Versatiles en 1 voor m'n Quest)

liggende fietser zei

Ik heb nooit met een velomobiel gereden, maar ik kan me wel inbeelden dat iemand met de kap erop een claustrofobisch gevoel krijgt. Ik heb het ooit eens gehad in een grotere ruimte waarbij ik 360 graden rondom mij door glas omgeven was (wel in een metalen buizenconstructie verwerkt). Maar waarbij het glas rondom minder dan 50 cm van mijn gezicht was. Het heeft dagen geduurd eer ik eraan gewend was geraakt (ik bevond me er (met tussenpozen) tot ruim 12 uur per dag in), ook al wist ik dat ik ten allen tijde een deur (er waren er 2) kon openen en uitstappen en zelfs een raam kon openen.

Wim Schermer zei

Ik denk dat het wel uitmaakt met welke kap je rijdt.
De Sinner kap heeft in het gezichtsveld staande onderdelen. De Velomobielonderdelen.nl kap heeft geen enkel onderdeel in beeld. Je ziet alleen de Lexan ruit en de kleine zwarte kunststof bevestiging van het bedieningspootje van het vizier. Ik heb nog nooit iemand die met de Velomobielonderdelen.nl kap rijdt hierover gehoord.
Groeten,
Wim

Quemo zei

Sorry..... nog wel iets vergeten:

Even los van de uitvoering en prijs: een mattenset van dat spul kan ik wel aanbevelen. Het houdt je spullen heel wat schoner. Zand e.d. zakt er doorheen en komt wel op de bodem te liggen van de fiets maar komt niet in aanraking met je spullen.