zaterdag 13 april 2013

Quest op slotVoor de gebruikers van een deelbare toer/racekap is nu een mooi carbon deksel in de maak. Een volgende stap is dit deksel afsluitbaar te maken. Dat kan met een slotje dat ook wel voor kasten wordt gebruikt.

Die mogelijkheid hebben gebruikers van het schuimdekseltje op de grote schuimkap niet. Dat is soms best lastig. Iedereen die zijn Quest met het kleine dekseltje afsluit en later terugkomt zal soms zien dat het deksel is verschoven of soms zelfs in de fiets ligt. Er hebben dus onverlaten aan je fiets gezeten.

Wat voor het mooie carbon afsluitdeksel kan, kan ook met de schuimkap. Het slotje wordt aangepast met een carbon profieltje om onder de rand van het instapgat te komen. Het deksel zelf wordt verstevigd met enkele stukjes carbon. En werkt het? Jazeker, de kap sluit mooi af. Is het geheel bomproof? Met rukken en trekken kan de schuimdeksel natuurlijk alsnog worden geopend. De kans erop is nu zeer veel kleiner.

Iedereen kan dit met wat handigheid zelf doen. Als er voldoende belangstelling is, wil ik het complete setje wel maken. De uitvoering zal dan nog wat solider zijn.


9 opmerkingen:

Pieter Moonen zei

Dag Wim,
Zoals je op mijn blog kan zien heb ik een dekje dat door Rik is ontworpen en heeft het gat dus ook andere afmetingen dan dat van jou. Ik vroeg me af wat de afmetingen zijn van jou carbon deksel (misschien heb ik geluk en past dit ook) want ik vind dat dekseltje van jou een dekselsgoed idee, zeker met dat slotje!

Cees zei

Dag Wim; Dit is een prima afdekking en een ware aanvulling op het deksel. Groet Cees.

Unknown zei

Hoi Wim,

Ik ben zeker geïnteresseerd in het slotje. Ik heb een schuim afdek dakje. Wat gaat het ongeveer kosten?

Groet Johan Gelderloos

Unknown zei

Hoi Wim,

Ik ben wel geïnteresseerd in het slotje. Wat gaat het ongeveer kosten? Ik heb een schuim dekseltje.

Groet Johan Gelderloos

Pieter zei

Dag Wim,

Zelfs hier in Finland gebeurt het vaker wel dan niet dat het dakje verschoven is. Zo'n slotje geeft de nieuwsgierigaard meteen aan dat hij aan het 'inbreken' is. Ik bestel alvast drie slotjes :)

Groeten,
Pieter

Hans Verbeek zei

Ik denk dat ik ga voor het carbon afsluitdekseltje, aangenomen dat die er ook komt.

Marnix zei

Misschien is dit ook een optie.https://www.youtube.com/watch?v=Ke0xrlPhH2I
Mijn oude mango is gebruikt voor deze deksel. Weet van het Paastreffen en herfsttreffen dat er een aantal Questrijders ook interesse hebben in zijn slot. Het slot past echter alleen op een Mango het instapgat is iets anders.
Je hebt al een carbon mal. Heb mijn mangoslot aangepast aan mijn huidige Quest. De koper van mijn mango had geen interesse in het slot. Hij is nagenoeg vandalisme proef
Groeten Marnix

Wim Schermer zei

Dag Marnix,
Een groot deksel alleen om af te sluiten lijkt me niet de goede oplossing. Dan liever een carbon deksel met ruim hoofdgat zoals dat van de carbon toer/racekap. Met een kleiner los deksel maak je het geheel afsluitbaar.
Zo rijden er nu tientallen mee rond en in combinatie met allerlei verschillende vizieren heb je een heel veelzijdige combinatie.
Groeten,
Wim

Maarten zei

Dag Wim,
Zo'n afsluitdekseltje in carbon is nu net wat ik begon te missen met het warmere weer. Als ik nu mijn dekje gebruik van de deelbare tour/racekap en de kap in mijn fiets steekt, moet ik deze tug opbouwen als ik mijn fiets ergens laat staan. Afsluiten met een carbon dekje zou handig zijn.
Ik ben er zeker van dat dit een mooie aanvulling zou zijn op de kap.