maandag 30 december 2013

Anti-spam woordverificatie is nu niet meer nodig


Beste mede-bloggers,
Heel lang zijn onze blogs redelijk verschoond gebleven van spam. Ongeveer twee jaar geleden kwam daar een eind aan. Hoe populairder de blog, hoe meer hinder. Op een gegeven moment kreeg ik veel meer spamreacties dan reacties van mensen van vlees en bloed. Toen het aantal spamreacties tussen 10 en 20 stuks per dag kwam heb ik het beruchte middel van de woordverificatie, ook wel captcha genoemd, aangezet.
Gaandeweg verminderde het aantal spamreacties tot slechts één per week. Enkele maanden geleden heb ik de woordverificatie dan ook weer uitgezet. De laatste maand kreeg ik maar 5 ongewenste reacties.
Het probleem is nu dus beheersbaar. Verandert het dan is het natuurlijk altijd mogelijk woordverificatie weer aan te zetten.

De meerderheid van de bloggers heeft de vervelende woordverificatie nog aanstaan.
Graag roep ik jullie op om met ingang van het nieuwe jaar de woordverificatie uit te zetten en het reageren daarmee een stuk prettiger te maken.
Om de woordverificatie uit te zetten, klik je bovenin het blogmenu op 'Ontwerp. Je komt dan bij 'Instellingen'. Volg het rijtje instellingen > berichten en reacties > woordverificatie weergeven > nee.

8 opmerkingen:

tetetetelacourse zei

waarvan acte!!!
Groet Rudolf

Wilco Pompert zei

Beste Wim, zoals je weet ben ik het hier hardgrondig mee eens. Een heel goed fietskaart 2014 toegewenst! Succes me t de velotilt en gezondheid voor jou en je vrouw!

De Bobslee zei

Helemaal mee eens Wim! Ook ik heb al heel lang deze ergernis opwekkende reactieremmer afgezet, op verzoek van Wim (de roetsende) die er een falikant tegenstander van is. Onlangs heb ik mijn spamberichten verwijderd, het waren er slechts 13, en dat op 15 maanden tijd!
De allerbeste wensen en vooral een goede gezondheid gewenst voor 2014!
En we kijken allemaal met spanning uit naar een rijdende VT.....

Groeten, Adri.

Robert-Jan zei

Ook op mijn blog uitgeschakeld Wim, ik ben benieuwd!

Fijne, veilige jaarwisseling!

liggende fietser zei

Hier ben ik het ook mee eens. Loopt het de spuigaten uit, zet de anti-spam ff aan. Maar anders is dat helemaal niet nodig en ook zeer hinderlijk. Zelf heb ik op zo een anderhalf jaar bloggen, niet 1 spam bericht gekregen.

Verder het allerbeste voor 2014.

Cees zei

Staat nu uit, Prettig uiteinde.
Groet cees

Wim zei

Zoals Adri hierboven al aangaf, ben ik inderdaad geen fan van de 'Bewijs dat je geen robot bent'.

Ik heb het nu al een aantal maanden niet meer aan staan en ik heb de laatste tijd gemiddeld een stuk of 4/5 spamberichten per maand.

Regelmatig vraag ik mensen of ze dit a.u.b. willen uitzetten. Ik ben dus erg blij met je oproep Wim.

CapoJan zei

Da's een goed voorstel. Ik heb de woordverificatie maar meteen uitgeschakeld. We zien wel hoe het loopt.
Prettig eindejaar!