donderdag 26 juni 2014

Rampspoed


Gistermiddag stapte ik van mijn tuinbank op en een seconde later lag ik met extreem veel pijn in mijn linker enkel op de grond. Ik dreigde buiten kennis te raken, reden voor Marian en onze buren om via 112 een ambulance te alarmeren. De MacBook Air die ik in mijn hand had krijgt een zwieper en belandt 5 meter verder op de straatstenen. Gebutst en gekrast maar hij doet het nog wel.

Terwijl ik op de grond lig merk ik dat mijn linkerenkel schade heeft opgelopen. De ambulance rijdt voor en de normale checks vinden plaats. Ik weet nog dat het woensdag is, ik ben blijkbaar niet op mijn hoofd gevallen. Dan naar het ziekenhuis waar foto's uitwijzen dat er niks gebroken is. De conclusie is, de arts legt enkele keren de vinger op de zere plek, dat één of meer enkelbanden zijn ingescheurd.

Met een drukverband en de nodige adviezen mag ik weer naar huis. Dit komt natuurlijk buitengewoon slecht uit voor komend weekend. Vanmorgen moet er veel anders geregeld worden rond het vervoer van de VeloTilt en de voorbereidingen voor CycleVision. Ik zal er zeker zijn en de presentatie op zondagmiddag om 13.45 uur gaat ook door. Dit bericht typen is al een aardige klus. Mijn linker wijsvinger is twee keer zo dik en wil niet buigen.

Het lijkt wel of de duivel er mee speelt. Een week geleden liep ik tegen een korte maar flinke griep op. Dat is slecht voor de conditie. Toen ik dinsdag weer kon fietsen bleek de griep 8 Watt van mijn duurvermogen te hebben afgesnoept. Nu dan de val weer, het zit niet mee.

24 opmerkingen:

Robert-Jan zei

Beste Wim,

Een hele slechte timing inderdaad, maar dit soort dingen plan je niet. Zonde van al die noeste trainingsarbeid maar gezondheid gaat boven alles, die les heb ik kortgeleden ook geleerd. Heel veel sterkte met het herstel!

Sportieve groet,

Robert-Jan

Matthijs Leegwater zei

Hoi Wim ,

Dit zit zeker niet mee , denk aan je zelf.

Een voorspoedige genezing.

Matthijs

Anoniem zei

Die foto was schrikken, even dacht ik aan een ongeluk met de Velotilt. Maar dit is (bijna) net zo erg. Sterkte met het herstel.
Ik hoop dat je een andere snellerijder hebt voor Cyclevision zodat de prachtige fiets toch nog kan schitteren.

Raket Fiets

Unknown zei

hoe kan dit gebeuren?sliep je been door het zitten?
Kon je er daardoor niet op staan?

In ieder geval beterschap.

Rudolf

Unknown zei

Rotten luck Wim! I broke my leg 18 months ago and was off my bike for about 8 weeks. It was a lousy 8 weeks.

You have my sympathy.

You'll stil be at Cycle Vision which is good. Will anyone else from your team be racing the VT?

Cheers,
Michael

Wim Schermer zei

Hi Rudolf,
Ik moet een klein opstapje op, nog geen 10 cm, om van voor ons huis via de oprit de keuken te bereiken. Mijn linker schoen tilde ik net niet hoog genoeg op terwijl ik al linksom draaide naar de oprit.
Heeft helaas mede te maken met het feit dat ik maar met één oog kijk en diepte dus niet kan waarnemen.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Hi Michael,
I will try to start with the hour race. If that goes wrong, David Wielemaker, the designer of the VeloTilt, will ride the VeloTilt some rounds on saterdag and sunday.
Best regards,
Wim

Peter de Rond zei

Tjonge Wim, schrikken man, en dan vlak voor de grote uitvoering, maar met alle respect is zaterdag proberen te rijden wel verstandig. Denk om de naweeën die je zo kan oplopen waarbij het uiteindelijke herstel veel langer kan duren. En dan is het de vraag, is dat het waard. In elk geval beterschap en ik zie je zaterdag wel.

questikel zei

Hi Wim, Erg naar en jammer en op een erg ongelegen moment. Ik was erg benieuwd naar de prestaties van de Velotilt maar je gezondheid is nr 1. Hou je haaks

rob, nieuwegein zei

Zo zie je maar een ongeluk, hoe ongelukkig ook, zit in een klein hoekje. Neem jezelf in acht en laat je lekker rijden naar Venlo. Je gezondheid komt op de eerste plaats.

Beterschap.

De Bobslee zei

Hallo Wim,

Wat een vervelend bericht en wat een slechte timing inderdaad! Dat je je laat zien op CV is prima, maar zou je wel meedoen? Misschien maak je meer kapot dan je lief is, en duurt het herstel nog langer, wat inhoud dat je nog langer uit de fiets bent. Daar wil je ook niet aan denken! Er is vast iemand te vinden die de honneurs voor je kan en wil waarnemen, zodat de fiets toch aan het publiek getoond kan worden volgens planning. Dan kan je zelf genezen en je gaan richten op een volgende wedstrijd om te laten zien wat jullie "baby" in z'n mars heeft. (LEL?)
Maar goed, je bent zelf oud en wijs genoeg om dat te beslissen, ik geef je enkel een welgemeend advies!
Van harte beterschap!

Groeten, Adri.

tetetetelacourse zei

Veel beterschap !!
Ik kom de Velotilt bij een andere gelegenheid nog wel een keer bekijken.

Groet
Rudolf.

Anoniem zei

wat jammer ik wensje je veel strekte toe
groetjes antony

Willem zei

Goh Wim wat een rot plaatje vervelende blessure en het komt nooit uit beterschap en sterkte!
Gr.Willem

Robbedoes zei

Getver,
Dit zijn geen leuke berichten.
Hopelijk valt de schade mee en ben je gauw weer de oude.
Doe voorzichtig.
Te snel weer grote inspanning leveren kan ook wel eens nadelig gaan werken voor je herstel.

Gr Rob

CapoJan zei

Knap vervelend, zoiets. Het gebeurt van het ene moment op het andere en het genezen duurt veel langer.
Hopelijk komt het snel goed.

Unknown zei

Wim , ga nou niks doen dat je gezondheid in gevaar brengt . Natuurlijk hadden we je graag zien racen dit weekend , maar je gezondheid moet prioriteit nr 1 zijn . Shit happens , and sometimes excrement can hit the ventilator .

Rene van den Berg zei

Hoi Wim,

Ik zie dagelijks dit soort dingen vanwege mijn werk en het komt nooit gelegen. Je realiseert je ook dat er zomaar iets kan gebeuren. Pluk de dag en gelukkig is het "alleen maar een enkel verstuiking". Het kan altijd nog erger.

Sterkte.

René

Wim zei

Toen ik de foto zag, dacht ik eerst nog: Oh, wat leuk Wim doet mee aan één of andere oefening......

Helaas bleek al snel dat het bittere ernst was. Oei. Het had natuurlijk nog veel vervelender kunnen aflopen, maar dit is waarschijnlijk ook al pijnlijk en vervelend genoeg.

Sterkte, tot zondag en ik denk dat niemand verwacht dat je echt nog gaat racen.

Eric Winn zei

Wim,

Best wishes for a speedy recover, but I tend to agree with the others, if your ankle ligaments are torn you will likely make things worse trying to ride. I understand the frustration - I have been off my bike quite a lot this year due to injury or illness.

Be well and have fun at CV - but don't ride mister! :-)

-Eric

stradavier zei

Wim,

heel veel sterkte met je herstel! Je gezondheid gaat (ook voor ons) voor. De VeloTilt zal zeker schitteren ondanks dat er iemand anders in zit. Je hebt een goed team!

Jaap.

Peter zei

Beste Wim,

Wat een pech en hopelijk ben je snel hersteld. Neem de tijd ervoor.

Gr., Peter

Teun Geeroms zei

Jammer wim, maar doe maar rustig aan zodat je snel weer beter bent!

Wijnandt zei

Hoi Wim,
hartelijke groet vanuit München en onze beste wensen voor een spoedig herstel!

Wijnandt & Willy