dinsdag 11 november 2008

Moderatie reacties gestart

Op deze blog wordt soms door mensen anoniem gepost. Ik vind dat niet prettig maar tot nu toe heb ik dat geaccepteerd. Een recent fenomeen is het posten door Mick Leemans. Mick houdt er vaak niet de goede gewoonten op na die gebruikelijk zijn op internetforums. Daarom is Mick, alias Spoedmick, eerder van het ligfietsforum op Googlegroups verwijderd. Ik had hem daar eerder al in mijn spamfilter gestopt. Ik heb Mick enkele keren gewaarschuwd onzin, ongepaste grappen, pesterijen e.d. achterwege te laten. Hij belooft iedere keer beterschap en.... gaat dan weer in de fout.
Daarom heb ik helaas de moderatie van reacties gestart. Dit betekent dat reacties niet direct op de blog komen, maar eerst aan mij ter beoordeling worden voorgelegd. Pas als de reactie fatsoenlijk en to-the-point is, laat ik deze op de blog verschijnen.
Reacties van Mick laat ik niet meer door. Ook volledig anonieme reacties komen niet meer op de blog. Reacties mogen wel via de anonieme methode worden geplaatst, maar als nergens duidelijk is wie er reageert, plaats ik ze niet meer.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, ik vind het ook behoorlijk irritant. Ik heb moderatie voor reacties op mijn blog ook aan staan en dat werkt prima (geen rare reacties). Waar ik ook een hekel aan heb is als iemand reageert, maar dat het dus anoniem is. Probleem is dat je dit niet bij het formulier kunt zetten dat een naam gewenst is.

Anoniem zei

Ik ben helaas genoodzaakt om anoniem te reageren omdat de optie naam/url bij mij sinds kort niet meer werkt.

Groet, Philip

Anoniem zei

En op het moment dat je zegt dat het niet werkt, werkt het natuurlijk weer wel. Raar.

Philip

Wijnandt zei

De settings van je blog laten het toe om anonieme reacties tegen te houden. Kies hiervoor je settings en klik dan op het tabblad 'comments'. De mogelijkheden daar spreken voor zich.

Wijnandt zei

De settings van je blog laten het toe om anonieme reacties tegen te houden. Kies hiervoor je settings en klik dan op het tabblad 'comments'. De mogelijkheden daar spreken voor zich.

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Reacties op Anoniem zijn voor de meeste niet Google/Blogger accounthouders het simpelst. Als ik weet om wie het gaat, vind ik het prima.
Groeten,
Wim

Robbedoes zei

Je hebt helemaal gelijk.
Zaken die er toe doen dragen bij aan een leuke en respect volle discussie.
Zaken die er niet toe doen of onbeschoft zijn dienen achter wegen te blijven.


Met vriendelijke groet

Rob

Anoniem zei

Jammer hoor, ik heb mij in mijn reacties wel altijd netjes gedragen, hier en daar nog wat tips gegeven. Zo zie je maar weer: 1 iemand kan het voor de rest verknallen.....

Wim Schermer zei

Beste anoniem,
Inderdaad is het zo dat één het voor allen verknalt. Toch ben ik niet happy met volkomen anonieme reacties. Zelf ben ik volkomen open over de zaken die met fietsen te maken hebben. Zo publiceer ik alle gegevens over bijv. bandentests. Ik kan de informatie ook voor mezelf houden en daar tijdens wedstrijden voordeel van hebben. Toch doe ik dat niet.
Die openheid strookt niet met volkomen anonieme reacties.
Groeten,
Wim