woensdag 5 november 2008

Tegenslag bij bandentest

Vanmorgen kom ik bij de Quest en blijkt de linker voorband leeg te zijn. Gisteren hebben wij de hele middag besteed aan de uitrolproeven. De grote vraag is nu, wanneer is het leeglopen van de band begonnen? Is dit al tijdens de tests gebeurd of mogelijk op de laatste kilometer naar huis?
Een eerste blik op de resultaten van de tests laat opvallende zaken zien. De eerst geteste banden, waaronder Schwalbe Super Moto en Vredestein Perfect Moiree 55, geven veel betere resultaten dan de later geteste banden. Wordt dit veroorzaakt doordat de later geteste banden minder licht rollen of heeft de lekke voorband de resultaten beïnvloed? Ik weet het niet.
Omdat ik graag fouten in de test uitsluit, publiceer ik de resultaten nog niet. Eerst wil ik een aantal nieuwe tests doen om er zeker van ze zijn dat de testresultaten consistent zijn.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is inderdaad zeer spijtig. Dan doe je alle moeite van de wereld om tot betrouwbare testresultaten te komen .. en dan is je band lek. Ik hoop dat je nieuwe testresultaten overeenkomen met wat je al had, dan moet je niet helemaal opnieuw beginnen!

Anoniem zei

Wat een duffe pech.
Ga je nu voor elke test alle banden controleren? Dan wordt het helemaal een titanenwerk!

Wim Schermer zei

Ja Theo,
Ik vrees dat ik alle banden opnieuw moet doen. De wel erg verre uitlopen van de Super Moto en de Perfect Moiree doen het ergste vermoeden.
Ik doe liever geen half werk, alhoewel 70x op een middag in- en uit de Quest klimmen een pittige klus is die ik nu nog in mijn schouders en nek voel.
Groeten,
Wim

Anoniem zei

Iets voor als je iPhone (T-mobile) je in de steek laat?

http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/tomtom/2396689/__Fiets-_TomTom__komt_stapje_dichterbij__.html?p=2,2