donderdag 23 juli 2009

Ventisit of Rainbow mat?

Gisteren was ik met een groep Noord-Hollandse fietsers bij Velomobiel.nl. Voor het eerst maakte ik een ritje in de nieuwe Strada. Goeie fiets, daar niet van. Maar het zitcomfort lijkt helemaal nergens op. Ligt dit aan de Strada? Nee, aan het Rainbow matje. Dit matje is dun, hard en heeft de verkeerde vorm in een Quest of Strada. Je voelt bij iedere trap het matje in je rug prikken. Ik ben al jaren gewend aan Ventisit matten en werd nu onaangenaam getroffen door het harde oncomfortabele Rainbow matje in de Strada. Ook enkele medefietsers rijden met een Rainbow matje. Ik heb ze gevraagd in mijn Quest te gaan zitten en een oordeel te geven over de Ventisit mat. Alle rijders zijn met me eens dat dit een wereld van verschil is in het voordeel van de Ventisit mat. Zij zullen zich wel melden bij Ventisit.
Een groot voordeel van de Ventisit matten is dat ze aan de zijkanten open van structuur zijn. Daar ontsnapt de warme vochtige lucht. Bij een Rainbow matje is de rand afgebiesd met een dichte stof en ventileert daar dus helemaal niet.
Ik realiseer me dat het bovenstaande een persoonlijke kwestie is, maar als je echt lekker wil liggen, kom je om Ventisit niet heen.
Gewoon proberen dus. Bevalt het niet, dan mag je je matje gewoon terugsturen en krijg je je geld terug,
Ik gok erop dat dat slechts bij hoge uitzondering gebeurt.
Deze advertorial levert mij niks op, ik heb geen enkel belang bij Ventisit. Ik wil gewoon mijn ervaringen met jullie delen.
De Rainbowmat is te zien op de foto met de groene achtergrond.

9 opmerkingen:

Pé Koomen zei

Weet je wat ik frappant vind, de foto van het Ventisit matje is als ik het goed zie door mij gemaakt en later door Ventisit met mijn toestemming gebruikt voor reclame, leuk je eerste fiets enz. nog eens terug te zien.

gr.Pé

Quemo zei

Ik gok ook op de hoge uitzondering dat het terug gestuurd wordt. Ik wil ook niet meer anders dan Ventisit (tenzij er iets nóg beters komt). Maar ik fronste m'n wenkbrauwen bij het lezen van je opmerking 'als het niet bevalt, kan je het terug sturen'. Hoezo niet bevallen? Hoezo terugsturen?

/Quemo heeft geen aandelen in maar wel plezier aan Ventisit.

Marian zei

Beste Wim. Vanmorgen scoorde ik het laatse matje met zachte toplaag bij Ventisit. Bart loopt wat achter met de productie,wegens een verbouwing.Je moet de groeten van hem hebben. Groeten Kees.

Wim Schermer zei

Hi Pé,
Ik heb zelf ook wel mooie foto's van Ventisit matjes, maar het even 'lenen' van de site van Ventisit is makkelijker. Leuk dat het dan jouw foto is.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Bart van Crasbeek van Ventisit heeft een 14-dagen niet goed geld terug garantie. Ik begrijp van de lijst dat een meisje een Ventisit matje heeft teruggestuurd en op het kale Ibiliet van Challenge gaat liggen. Ik begrijp niet waarom, maar het gebeurt kennelijk wel.

Wijnandt zei

Het Ventisitmatje in m'n velomobiel WAW015 is voortreffelijk! Comfortabel en goed ventilerend. 'k Zou het niet meer willen missen.

Op m'n roeifiets heb ik ook 'n Ventisitmatje geprobeerd, maar dat viel zwaar tegen. Reden is het veel meer bewegen tijdens het roeien, waardoor je het gevoel hebt dat je op het Ventisitmatje naar alle kanten verschuift.

Daarom geef ik op m'n roeifietsen zonder meer de voorkeur aan het hardere ibiliet. Drukpunten door naden en stiksels in kleding kun je voorkomen door geschikte uitsnijdingen, zoals te zien op http://www.xs4all.nl/~wtv/ligfiets_en/roeien/roeifiets/index.html .

Mick zei

Wijnandt's bevindingen kan ik onderschrijven.De Thys' zijn te spartaans afgeveerd (niet) om anders dan het zitschuim te verkiezen.Het is dan ook 'n racend fitnesstoestel waarbij 't ibiliet de laatste stap is voor 't rijden op -te- zachte banden.
Zelfs met de tot mij omgebouwde 220 tot 'bankdrukfiets' waarbij ik de voorvork telescopisch heb uitgevoerd
werd het stoeltje haast tot 'n spijkerbed toen ik door 'n verwisseling bij de verhuizing het Allewedermatje moest gebruiken en ik de inbusboutkoppen tussen m'n ribbenkast op gevoel kon natellen...

simply red zei

Hoi Wim,

Ik las dat je de strada uitgeprobeerd hebt. Hoe reed die fiets vergeleken met de Quest? Ik sta redelijk bovenaan de wachtlijst van velomobiel en overweeg te kiezen voor de strada. Ik ben maar een licht mannetje die niet zulke hele hoge vermogens kan halen, meestal blijf ik rond de 30 hangen en af en toe piek ik tot de 50. Verder natuurlijk het bandenvoordeel: 47-406 perfect moiree, welke zeer goed scoorden in jouw test geven meer comfort en minder rolweerstand. Kortom: ik sta weer eens in dubio.

Groet,

Paul Dijs

Wim Schermer zei

Hi Paul,
Ik denk dat als de snelheden beperkt blijven tot 30+ km, je zeker de Strada bovenaan mag zetten. De betere stroomlijn van de Quest gaat pas vanaf 35 km/u voordeel opleveren.
Het comfort van de Perfect Moiree 47 of 54 is een groot voordeel. Die banden passen wel onder de Quest, maar de stuuruitslag is dan wel heel beperkt.In de Strada is dat geen discussie.
Groeten,
Wim