donderdag 23 juli 2009

Nivea silver deodorant

HuH....? Wat heeft dit met ligfietsen van doen? Ogenschijnlijk niks. Iedereen die een dag stevig transpireert zal zich realiseren dat ie aan het eind van de dag niet meer zo fris ruikt. De huidige fietsshirts zijn vrijwel allemaal behandeld met zilver ionen. Zilver ionen spelen een belangrijke rol in het voorkomen van zweetluchtjes.
Toen ik zag dat Nivea deze zilver ionen ook in een deodorant heeft weten te stoppen, was een roller gauw gekocht. Werkt het ook? Ik kan deze vraag met een volmondig ja beantwoorden. Ook na tweehonderd kilometer stevig doorrijden is er van luchtjes geen sprake. Ik zou mijn shirtjes gewoon nog wel een keer kunnen gebruiken. Dat is in huize Schermer evenwel een kansloze operatie. Mijn vrouw Marian weet mijn gebruikte wielren kleding feilloos te vinden en deze verdwijnt alsnog in de wasmachine. We wassen gelukkig heel milieuvriendelijk met warm water uit de warmtepomp. Het waswater wordt dus niet elektrisch verwarmd.

4 opmerkingen:

Quemo zei

Bij mij is het niet zo dat ik na één ritje (van desnoods 200 kilometer) kan zeggen of dat spul werkt. Het echt penetrant zure geurtje ontstaat bij mijn kleding pas na een tijd dragen (zeg een half jaar). Uit ervaring weet ik wel dat kleding met zilverdraad daadwerkelijk werkt. Ook ik heb de gok genomen en die deo aangeschaft omdat de kleding met zilverdraad lang niet altijd goedkoop te halen is.
Maar voor mij is het dus nog echt te vroeg om uitspraken te doen of het werkt.

Verder ben ik het gaan gebruiken in combinatie met nog iets anders: anti-transpirant (immers: geen zweet, geen geur). Ik heb in het verleden al ervaring opgedaan met Odorex extra dry. Dat moet je elke 2 dagen onder je oksels smeren met vlekken in je kleding als risico dus een heel ritueel: 's avonds oksels wassen, dan drogen, dan spul eronder en een shirt aantrekken wat vlekken mag krijgen (ik weet overigens niet in hoeverre het echt vlekt maar heb de gok niet gewaagd met goede kleding). Maar tegenwoordig gaat het een stuk makkelijker: één keer per week Syneo 5 en m'n oksels blijven nagenoeg droog. Kost wel wat maar dan heb je ook wat. Ik hoop dat dat in combinatie met die Nivea (die ik dus ook gebruik) een behoud is voor m'n kleding. Geen ranzige geurtjes meer, ook in kleding zónder zilverdraad.

Wim Schermer zei

Ik heb een shirt zonder zilverdraad weggegooid. Na een dag fietsen zeer onaangenaam. Met zilver uitgeruste shirts en normale deodorant blijft het goed te doen, maar met de silver deo van Nivea blijft het merkbaar frisser.

Quemo zei

Da's wel heel bruut.... na één dag al een penetrante geur. Er zit wel verschil in shirts zonder zilverdraad. Sommigen hebben het al redelijk vlot, andere shirts pas na langere tijd. Maar zo extreem heb ik het (gelukkig) nog niet meegemaakt.

Hoe dan ook: 'zilver' doet in dit geval wonderen.

Quesjer zei

Hoi Quemo,

Niet iedereen heeft dezelfde stofjes in zijn zweet zitten. Dat heeft o.a. te maken met het gebruikte dieet. Een vegetarisch persoon ruikt anders dan een echte vleeseter bijvoorbeeld. Daarom kan een bepaald middel ook heel goed bij mijnheer A werken, terwijl het bij persoon B flut lijkt te wezen.....

Voor mij als meubelmaker met 30 minuten rijtijd maakt het wat minder uit, voor jou, als leerkracht, natuurlijk veel meer.
.....Schat jouw rijtijd wel net wat lager in als de mijne trouwens. Alhoewel ook ik ben gevallen voor dat zilverkleurige busje hoor, dat dan weer wel.

Groet van Quesjer