vrijdag 11 december 2009

Enquete aangepast

Gisteravond heel laat heb ik de enquete gestart. In no-time waren er al 17 stemmers. Ik vergat de mening te vragen over de foto's, toch een belangrijk onderdeel van mijn blog. Daarom vraag ik de vroege stemmers nog een keer te stemmen. De eerste resultaten zijn al interessant. Als schermprint druk ik ze hierbij af.

7 opmerkingen:

Mick zei

Vreemd dat mijn commentaren niet meer in de smaak vallen (gezien de enquete).Ik heb daar dan zelf maar even op gestemd.
Ik vind het idd een hels karwei met 't standaard Google-gereedschap foto's en -tekst op de goede plaats te krijgen: Zonde tijd eigenlijk...

Wim Schermer zei

Hi Mick,
In de enquete geven lezers alleen maar aan of ze het lezen van de commentaren leuk vinden. Gemiddeld niet dus. Het heeft echt niks met jouw commentaar te maken.
Groeten,
Wim

Quemo zei

Wim schrijft:
> of ze het lezen van de commentaren leuk vinden

Statistieken zijn een gevaarlijk iets. De conclusie die je trekt is mogelijk niet de juiste.

De vraag is wat wat je het leukst vindt aan deze blog. Dat iets minder stemmen krijgt wil niet direct zeggen dat men het niet leuk vindt. Je vraagt immers wat men het leukste vindt. Pas als je de vraag zou stellen wat men overbodig zou vinden aan je blog en men zou massaal op de commentaren stemmen, dan zou je wat méér in de richting zitten maar ook dan heb je nog geen zekerheid. Je biedt dan een rijtje dingen aan waaruit men kan kiezen. En de meeste gekozene is dan nog niet per definitie het item wat het best gemist kan worden. Wellicht heb je het best te missen item niet eens genoemd in het lijstje.

Pas dus op met het trekken van je conclusies. Persoonlijke mening? Sommige commentaren interesseren me geen drol maar datzelfde geldt ook voor sommige berichten (inclusief sommige technische berichten). Er zijn echter ook commentaren die me absoluut boeien, idem voor je berichten (anders zou ik niet meelezen)

Wim Schermer zei

Hi Wilfred,
De items die je kiest voor een enquete zijn altijd arbitrair. Je moet er ook niet al teveel belang aan hechten. Daarom heb ik ook gekozen voor de vraag 'leuk', en niet voor 'zinvol', 'belangrijk' o.i.d.
Wel zien je inmiddels dat de technisch georiënteerde onderwerpen een duidelijke voorkeur hebben. Dat is wel aardig om te weten.
Groeten,
Wim

Quemo zei

Altijd leuk om te weten welke dingen (al zijn het maar de dingen waar jij een idee bij hebt qua waarde) gewaardeerd worden.

Maar ik zou de commentaren absoluut open laten. Als ik van m'n eigen situatie uitga:
- het lezen van commentaren van anderen op andere blogs kan ik vaak waarderen (mits serieus uiteraard en verder geen spamgebeuren). Ik kan me niet voorstellen dat jij persoonlijke commentaren zomaar zou willen schrappen. Noem het gerust 'egostrelend' maar ik kan het echt waarderen als mensen het de moeite waard vinden om een reactie te plaatsen.

- het lezen van commentaren op m'n eigen weblog kan ik eveneens waarderen (zelfde mits)

- de mogelijkheid om commentaar te plaatsen geeft natuurlijk de mogelijkheid tot een dialoog. Soms zijn er dingen niet helder geformuleerd, soms willen mensen meer weten, soms..... vul maar in.

Zolang het niet misbruikt wordt, zie ik graag commentaren verschijnen op eender welke weblog.

Quemo zei

Ik zie dat ik in m'n eerste bericht de quote niet volledig heb gemaakt.

> In de enquete geven lezers alleen maar aan of ze het lezen van de commentaren leuk vinden. Gemiddeld niet dus.

Dat 'gemiddeld niet dus' was eigenlijk hetgene wat mij triggerde om een reactie te plaatsen. Dat is het stuk waar 'de conclusie' staat naar aanleiding van de enquête. En die conclusie mag niet getrokken worden. Het is hoogstens 'van de genoemde items is dit item de minst aantrekkelijke' of iets in die geest.

Wim Schermer zei

Ik heb in het begin geen moderatie toegepast op reacties. Dat ging vrij lang goed, tot er iemand begon met schelden en ongepaste teksten neerschreef . Deze man heb ik via moderatie - tijdelijk - buiten mijn blog gehouden. Inmiddels is deze contribuant weer terug en gaat het redelijk goed.
Wim - free speach is gold - Schermer