dinsdag 15 december 2009

Laat de vorst maar komen

Vanmorgen vriest het 4 gr. C. Het is prachtig zonnig en de aarde ziet er berijpt uit. Tijd voor een kort ritje.
Opzettelijk doe ik mijn normale winterse kleding niet aan. Ik hou het bij een dunne lange najaarsbroek. Buiten mijn dunne onderhemd en standaard shirt met korte mouwen, heb ik alleen een Oldo shirt met lange mouwen aan. Ik vergeet mijn afstandsbediening van de schoenverwarming, maar ik kan de verwarming ook op de accuutjes zelf bedienen. Daarvoor moet ik wel even uit de fiets. Ik flintstone even achteruit en vergeet de windgeleiders. Eén trap ik er half af en plak deze opnieuw vast.
Ik fiets lekker door en met 38 km/u heb ik het al snel lekker warm.
Het land ziet er prachtig uit. Overal is het gras wit berijpt en maakt dat alles er mooi winters uitziet. Ik prijs me gelukkig met het schermpje voor mijn neus. Geen koude wind in mijn gezicht meer. Wel beslaat het scherm nu licht, maar ik kan er nog goed door zien. Ik zet het ruitje 8 cm naar voren en zie dat het weer ontwasemt.
Er zitten veel ganzen en andere vogels op de velden, veel sloten zijn dicht gevroren.
De werking van de windgeleiders is perfect. Ondanks de 38 km/u, bij -4 gr. C. heerst er een gevoelstemperatuur van -12,6 gr. C., merk ik van kou via de voetengaten vrijwel niets. Achter het ruitje is ook al geen koude wind te bespeuren, al is een muts voor het achterhoofd wel prettig. Al met al ben ik heel tevreden over het comfort bij flinke koude.

9 opmerkingen:

Gerrit zei

Bedankt wim , ik heb twee foto,s gepikt .
Mooie achtergrond kwaliteit.
groeten Gerrit

eduardbotter zei

Ik heb nu bijna dertig schermpjes gemaakt, waarvan de laatste vier met scharniertjes. Ik denk dat de grootste drukte nu weer achter de rug is, wat ik ook niet echt erg vind. Ik denk dat bij de oliebollentocht menig Quest met een windschermpje rondrijd.
groet, Eduard

Wim Schermer zei

Hi Gerrit,
Als je scherm groter is dan 1000 pixels breed, kan de kwaliteit nog beter. Als je wil wil ik de foto in zijn maximale kwaliteit aan je sturen.
Groeten,
Wim

Gerrit zei

niet nodig hoor wim , de kwaliteit van het 20 inch Imac scherm is perfect en hij gaat net de 1000 te boven dus het ziet er haarscherp uit .

Maarten zei

Dag Wim,

Je weet dat het KNMI onlangs is overgegaan op een nieuwe tabel met gevoelstemperaturen?

http://www.knmi.nl/cms/content/31764/gevoelstemperatuur_windchill

Groet,

Maarten

Wim Schermer zei

Hi Maarten,
Ik heb die nieuwe KNMI tabel ook gebruikt, me er niet van bewust zijnd dat deze tabel recent nieuw in gebruik is genomen.
Groeten,
Wim

Kees van Hattem zei

Beste Wim. We zijn net terug uit het koude Parijs. Marian heeft er zelfs een muts gekocht. Goed bevallen, dat reizen met de sneltrein. Wanneer kunnen we het ijs op ? Groeten Kees.

Motoroka zei

Hallo Wim,

Ik heb ook gauw koude voeten, zou ik je mogen vragen waar ik de electrische zooltje kan vinden en welk merk, neem aan dat ze je goed bevallen?

Groet Ron

Wim Schermer zei

Hi Ron,
In volgorde van mooi tot bruikbaar, ook van duur tot goedkoop:
Therm-IC, Li-ion, superlicht en met afstandsbediening, koop je o.m. bij Bever Zwerfsport.
Hotronic, NimH, zwaarder en iets degelijker, koop je bij: http://www.vonruetzen.de/
Mematec, Nicad, nog zwaarder maar veel goedkoper koop je bij: http://rose.nl/output/controller.aspx?cid=157&detail=10&detail2=16073
Je mag mijn Hotronic wel een keer gebruiken om te kijken of het wat voor je.
Groeten,
Wim