zaterdag 5 december 2009

Test anti-rain op ruitje

Het Botter ruitje is bij lage temperaturen waarschijnlijk wel een blijvertje. Eén nadeel is er wel, als het regent zie je niet zo best door de ruit. Natuurlijk komt je bril zonder ruitje ook onder de druppels te zitten, maar daar kan je makkelijk bij om te wissen. Bij het ruitje is dat minder makkelijk.
Daarom me maar eens georiënteerd op anti-rain middelen. Verschillende internationale tests wijzen de Provision Anti-rain als beste middel aan. Halfords heeft het in huis voor € 7,95.
De Quest wordt op het dijkweggetje voor ons huis gezet en eerst maak ik een foto door het droge ruitje. Voor de volgende foto besproei ik de ruit met schoon regenwater. Het zicht wordt heel slecht. Wegblazen van de regendruppels verbetert de zaak niet, er ontstaan een groot aantal kleinere druppels die het zicht nog verder verslechteren.
Dan maak ik de ruit goed droog en breng Provision Rain-clear aan. Weer besproei ik de ruit en maak een foto. Het zicht is al zeer veel beter. Wegblazen van de overgebleven druppels werkt nu wel, ze parelen er in hun geheel van af.
Het resultaat is heel goed. Volgens de gebruiksaanwijzing zou één keer per maand aanbrengen voldoende zijn. Tests wijzen dit ook uit.
Dan is er ook nog Provision Fog Clear. Dit heb ik nog niet getest, Kees wel. Dit spul blijkt ook prima te werken. Bij de rit naar Marken had ik, zij het beperkt, wat last van het - deels - beslaan van het ruitje. Kees' ruit bleef condens vrij.
Als dit je wat lijkt en je vereert Halfords met een bezoek, laat je dan niet het eigen product van Halfords aansmeren. Dit spul blijkt - ook weer uit dezelfde internationale tests - juist nauwelijks te werken.

5 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Wim. De beste testresultaten krijg je als je " echt " in de regen en wind gaat fietsen, net als Sebastiaan en ik op deze zondagmorgen. Tot morgen. Groeten Kees

Wim Schermer zei

Beste Kees,
Fietsen in de regen vind ik niet leuk. Met dit weer stuur je geen hond naar buiten. Aangezien ik me iets meer dan een hond voel, ga ik helemaal niet in harde wind en regen naar buiten.
Zie je morgen.
Groeten,
Wim

Mick zei

Ik heb een bril op voor 'ver zien'.
Die beslaat eigenlijk alleen als ik moet stoppen met fietsen.
Dan stop ik 'm in m'n borstzak en zet 'm opgewarmd weer op als ik door kan fietsen: Zonder condens!
Dit (geruiten) hemd wil ik wel kwijt -per opbod...

Unknown zei

Hallo Wim,
Ik volg de schermen en Schermer. Ik gebruik RainX op een motorvizier hetgeen opklapbaar is. In donker en regen = alleen slecht bij tegenlicht(lantarens en auto's)Mijn vizier klap ik dan omhoog, Bijkomend voordeel: vizier vangt ook regen op; enig nadeel: meer wind op je gezicht. Ik kan me niet voorstellen dat er een middel is die de verstrooiing van licht tegengaat.
Groeten van Wim

Wim Schermer zei

Inderdaad is er geen remedie tegen verblinding door tegenliggers tijdens nachtelijke uren. Zelfs met een bril is het al bijna niet te doen. Die zet ik bij regen dan ook maar af. Het schermpje biedt dan ook geen soelaas onder die omstandigheden.