zaterdag 20 maart 2010

Criminelen jagen op Quest

Mijn naam is Terry Smith. Ik ben een Amerikaanse zakenman, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Zal ik net als de aankoop van uw te koop die u opgenomen voor verkoop op de ter beschikking gestelde voegt je me de laatste prijs. Laat het me weten zo spoedig mogelijk, indien zij een nog beschikbaar is en indien de betaling met een cheque is prima. Met betrekking tot de scheepvaart, ik heb een gerenommeerde rederij die zullen komen over de rechtstreeks op uw plaats voor de pick up.I wachten op uw reactie. kunt u contact opnemen
me hier op mijn e-mail adres (mrsmithterry@yahoo.dk) en weer terug naar mij met de vraagprijs en ook inclusief je volledige naam, volledig adres en telefoonnummer voor contact over waar de betaling zal worden verzenden. Veel dank en God zegene u,
Thanks ...


Een zekere Terry Smith schrijft mij een email met bovenstaande tekst. Terry Smith is vast Terry Smith niet. In ieder geval krijgt ie van mij geen reactie.
Jammer dat deze criminelen zich straffeloos op het internet kunnen blijven manifesteren. Politie en Justitie hebben zoals altijd andere prioriteiten.

3 opmerkingen:

Quemo zei

Ze jagen niet op Quest maar op dure spulletjes. En tja, daar valt een Quest ook wel onder (hoewel.... duur.... het is veel geld maar om hem nou duur te noemen is ook weer niet terecht)

Unknown zei

Gelukkig is het niet moeilijk om dit soort oplichtingspraktijken te doorzien: zelfs als er fatsoenlijk vertaald zou zijn, is duidelijk dat de schrijver geen idee heeft wat voor product hij aan denkt te schaffen: hij stelt geen vragen over het artikel, zeurt niet over voorwaarden, garantie etc., kortom, hij laat precies datgene wat een doorsnee koper wel doet achterwege. Dat, gecombineerd met het feit dat het om een 'zakenman' zou gaan, zet toch iedereen wel aan het denken.
Als ik eerlijk ben, vind ik het eigenlijk wel terecht dat de politie andere prioriteiten stelt.

Robbedoes zei

Een amerikaan die in engeland woont met een volgens mij een deens e-mailadres.....

Het eerste wat ik doe als ik iets niet vertrouw is Google gebruiken.
Ook hier zie je dat het adres al is gebruikt met eerdere scam acties.

Gr
Rob