woensdag 10 maart 2010

Motorola TLKR T7 wel OK

Na de teleurstellende ervaring met de Silvercrest portofoon van Lidl heb ik me nu echt verdiept in de wereld van de portofoons.
Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat 50% van de hardware aanbiedingen van Lidl van goede kwaliteit is. De Silvercrest portofoon behoort dus tot die andere 50%.
Het Internet is een eindeloze bron van informatie en zoeken gaat wel heel makkelijk. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Motorola TLKR T7. Met 77 euro - bij de portofoonwinkel.nl - wel flink duurder dan de Silvercrest, maar dan heb je ook wat.
De beide apparaatjes zien er zeer professioneel uit. Ook het laadapparaat en de accusetjes zijn echt wat je van Motorola mag verwachten. Het bereik in open terrein is tot 10 km, in de praktijk zal dit veel minder zijn. Wel hebben mijn vrouw en ik kunnen vaststellen dat de spraakkwaliteit verbluffend goed is.
Als Kees weer terug is uit Frankrijk kunnen we de portofoons in de praktijk testen. Uiteraard volgt hier dan wel een verslagje.

3 opmerkingen:

Mick zei

Lijkt me interessant om te vernemen want die Lidl-dingen zijn idd prut.
Ook de prijs kan dan meevallen want je hebt geen abonnement of prepaid kaart nodig (die juist bij de Aldi weer voordelig zijn trouwens).
Alleen vind ik 't altijd vervelend om van de accu'tjes van die bepaalde fabrikant afhankelijk te zijn...Want die blijken vaak ivt 't apparaat erg prijzig!

Wim Schermer zei

De meegeleverde accuutjes zijn 4 AAA cellen in een kunststof jasje. Gelukkig kun je ook losse NimH AAA cellen plaatsen.

marcel beekmans zei

ik ben zeer benieuwt naar de resultaten!