maandag 8 maart 2010

Rondje Veenweide en walkie talkie terug naar Lidl

Vanmorgen ligt er een laagje sneeuw, alsof we nog niet genoeg hebben gehad. Tegen elven rijden Kees en Rob het eiland op. Het miezert en dat betekent voor mij een kort ritje. Het vizier beslaat, dus dat klap ik deels achterover. Eerst terug naar Lidl. De portofoonset van SilverCrest ziet er mooi en degelijk uit, maar doet niet wat je ervan mag verwachten. Spraak wordt vervormd en valt deels weg. Het meisje achter de kassa doet niet moeilijk en even later gaan we richting Zaan. Kees gaat bij de Zaan linksaf terwijl wij toch echt rechtsaf moeten, kleine black-out zeker. We hobbelen over de matige klinkerwegen langs het kanaal en moeten twee brugopeningen afwachten.
Bij de Zaanse Schans is het vermakelijk dat veel Aziatische toeristen ons onmiddellijk in de gaten hebben en massaal de camera op ons richten. We blijven langs de Zaanoever rijden en als we even pauzeren stopt een man in een witte BMW naast ons. Hij vindt het allemaal heel leuk en wacht tot wij weer vertrekken.
In het Oostzaner veld rijdt Rob voor me. Ik zie zijn rechterarm met camera boven het schuimdeksel komen. Direct daarna dweilt zijn fiets naar rechts en .... hij raakt van de weg. Gelukkig stuurt ie niet terug, hij zou dan zeker omslaan, en laat zich door het hoge gras afremmen. Het loopt zonder schade af. Rob kan nog niet alles tegelijk. Niet dat ik dat wel kan, maar foto's maken uit de rijdende Quest, het gaat grotendeels op het gevoel, kan ik inmiddels wel aardig. We rijden een stukje door Het Twiske en slaan bij het Noord-Hollands kanaal in Ilpendam linksaf.
Na Purmerend gaat het vlot huiswaarts.

6 opmerkingen:

Robbedoes zei

Ja dat was een elegante move van mij.
Gelukkig zonder schade.

Gr
Rob

eduardbotter zei

Je kan maar beter iets meer uitgeven voor een goede kwaliteit, sommige van de Lidl producten zijn werkelijk prut. Ik heb trouwens gehoord dat de verstaanbaarheid van een walkie-talkie vanuit een rijdende Quest erg slecht is (ook met oordopjes). De microfoon pikt gewoon te veel herrie op.

Wim Schermer zei

Hi Eduard,
Rijdend is een probleem als zou het onder de kap wel redelijk verstaanbaar moeten zijn. Met mijn iPhone had ik deze week een telefoongesprek van een half uur terwijl ik ruim 30 km/u fietste. Mijn gesprekspartner hoorde helemaal geen ruis o.i.d. en vroeg pas na 20 minuten of ik wat kortademig was :).
De SilverCrest portofoon is prut, zelfs al sta je stil en op 20 meter afstand. Ik heb nu Motorola T7 besteld.
Groeten,
Wim

Gerrit zei

Jullie waren vandaag zo dicht bij mijn huis dat jullie de koffie geroken moeten hebben . lol

Quemo zei

Met die walkietalkie heb ik geen ervaring maar wel met een autoradio van de Lidl. Regelrechte prut. Qua fietsjacks e.d. vind ik het spul dus wel goed.
Jammer van je miskoop.

Wim Schermer zei

Hi Wilfred,
De walkie talkie heb ik teruggebracht en zonder commentaar mijn geld teruggekregen. Andere zaken zijn wel goed, waaronder inderdaad de kleding, sokken en best nog verschillende andere zaken.
Groeten,
Wim