donderdag 14 april 2011

Rubber rand instapgat

Vanmiddag laat Jan Reus me een aanpassing aan zijn Quest zien waarvan ogenschijnlijk het nut beperkt lijkt. Maar let op, de voordelen zijn groot. Allereerst wat is het? Het is een 2 mm dikke neopreen rubberen strip die zich bijzonder goed in iedere vorm laat plooien. Dit materiaal wordt gebruikt rond de handgrepen van de gieken van surfplanken en kite surf bedieningen. Met Bisontix moeiteloos rond het instapgat aan te brengen.
Waar dient het voor? Allereerst maakt dit de racekap en schuimkap aan de voorzijde echt waterdicht. Bij regen kruipt er water tussen de kap en de ietwat verdiepte rand van het instapgat. Nu ontstaat er een afvoergootje dat het water mooi naar de zijkant afvoert.
Blijkens de verkoop van inmiddels ruim over de honderd stukken Lexan, gaan steeds meer velomobielrijders het ongekende comfort van een vizier waarderen. In die glasheldere vizieren wordt letterlijk alles gereflecteerd. Een matzwarte rand elimineert deze reflectie volledig waardoor je zelfs niet meer in de gaten hebt dat je door een vizier kijkt.
Ook blijkt de schuimkap beter af te sluiten.
Als de rand nog 15 cm verder beplakt wordt is het beschadigen door de schoenplaatjes van de rand van de velomobiel ook de wereld uit.
Goed idee Jan!

7 opmerkingen:

Willem zei

Ziet er goed uit, en functioneel

Wijnandt zei

Het ziet er werkelijk prachtig uit! Zoals je het beschrijft heeft het veel functionele voordelen. Daarbij is het 'blote badkuip' karakter van die instap nu grotendeels verdwenen.
De afwerking van de Quest wordt steeds professioneler.

simply red zei

Dat is iets voor je winkeltje Wim. (velomobielonderdelen.nl dus). Samen met zo'n mooi kussentje.

Groet,

Paul Dijs

Alwin Visker zei

Ga je dit in het assortiment opnemen? Of kunnen we dit zelf bij Van den Berg bestellen? Mijn lokale surfshop levert het niet. Om nou een oude giek te slopen is ook weer wat. Krijg je waarschijnlijk niet netjes er af.

gr. Alwin

Rob Broek zei

Ziet er inderdaad heel mooi uit. Ik haal in de zomer regelmatig mijn scheenbenen open aan de scherpe rand van het instapgat, en dan is dit een mooie oplossing.

Hoor nu voor het eerst van de winkel van Wim, gelijk even gekeken. Leuk ! ga ik zeker wat bij bestellen.. (zoals Neopreen rubberen strip, even op ge-googled maar kan nog niets vinden ;-)

Groet, Rob Broek

Wim Schermer zei

Hi Rob,
Ik heb nog niet besloten of ik de neopreen strips ga verkopen. De repen materiaal worden nu nog uit een heel grote plaat gesneden.
Groeten,
Wim

Wim Schermer zei

Hi Alwin,
Als er veel belangstelling is, het spul is ook in enkele kleuren verkrijgbaar, dan wil ik het wel gaan verkopen.
Op dit moment nog even niet. Ik ga er nu zelf eerst wat ervaring mee opdoen.
Groeten,
Wim